Передплата 2024 «Добрий господар»

Тріумф українського бодібілдингу

  • 22.11.2017, 13:10
  • 12.4K

На змаганнях у Будапешті - вісім золотих медалей.

Тріумф українського бодібілдингу
Тріумф українського бодібілдингу

У столиці Угорщини, Будапешті, відбулися міжнародні змагання серед бодібілдерів Mr.&Ms. Universe WABBA 2017. За титули боролися 300 учасників з 30 країн світу. Український “десант” культуристів складався з 22 спортсменів.

Як розповів “ВЗ” президент Української федерації бодібілдерів, багаторазовий чемпіон України з бодібілдингу Святослав Шеремета, на конкурсі Mr.&Ms. Universe WABBA 2017 Україна здобула перше загальнокомандне місце. “Це найуспішніший виступ у нашій історії — вісім золотих медалей, - наголосив пан Святослав. - Абсолютною чемпіонкою серед жінок стала Марина Андрієнко з Києва. Українки перемогли в усіх категоріях”.

19-річна львів’янка Мар'яна Лопушанська перемогла у категорії Miss Model. Дівчина працює тренером у фітнес-клубі “Ліга”. Каже, залізо тягає більше року, бо захотіла мати красиве “скульптурне” тіло. Перед тим сім років займалася карате. Навчається у Львівському державному університеті фізичної культури та спорту на реабілітолога. Напередодні змагань Мар'яна Лопушанська тренувалася щодня по три години. Каже, після Всеукраїнського чемпіонату бодібілдерів доводилося поправляти форму, для цього сіла на жорстку білкову дієту.

Фото з архіву фітнес-клубу “Ліга”
Фото з архіву фітнес-клубу “Ліга”

“Не очікувала на перемогу в Будапешті, але дуже її хотіла, мріяла, - розповідала Мар’яна журналісту “ВЗ”. - Коли на сцені оголосили моє прізвище, спершу не повірила. Потім стала неймовірно щасливою. Емоції від “золота” були нереальні... Дякую своїй мамі, яка мене підтримувала перед конкурсом. Це буде хорошим презентом на її день народження. Також вдячна за підтримку керівнику федерації Святославі Шереметі та головному тренеру української збірної бодібілдерів Віталію Подольському. Святослав мені сказав: “Ти маєш здобути перемогу, вірю у твої сили!”. Перед виходом на сцену відповіла йому: “А для чого я приїхала у Будапешт? Маю викластися на повну”.

--- Як до вас ставляться чоловіки, які займаються у залі? Чи є відчуття, що їм до вподоби ваші форми?

--- Працюю в залі тренером, мої клієнти вболівали за мене на конкурсі. Загалом, хлопцям подобаються жінки, які відвідують тренажерний зал, стежать за своєю фігурою...

--- Маєте амбіції щодо інших титулів?

--- Після угорського конкурсу хочу трохи відпочити - і знову в бій. Буду посилено тренуватися, щоб здобути у бодібілдингу нові перемоги.

Схожі новини