Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У аеропорту Варшави розвісили мапи зі Львовом і Вільнюсом у складі Польщі

  • 21.11.2017, 17:58
  • 3 973

Мапи, на яких Львів та Вільнюс перебувають в складі Польщі, висіли в залах прильоту і відльоту на першому і другому поверхах міжнародного аеропорту Шопена у Варшаві. Про це у вівторок, 21 листопада.

Про це повідомляє zaxid.net. Мапи були розфарбовані в польські національні кольри і включали в себе так звані «східні креси». Видання зауважило, що оскільки варшавський аеропорт - це перший контакт іноземців з країною, то демонстрація такого зображення Польщі є неприпустимою, особливо, якщо взяти до уваги прибулих до Варшави пасажирів зі Львова і Вільнюса

В свою чергу, відповідальний за маркетинг аеропорту Шопена Герберт Войцеховський стверджує, що такі плакати присвячені відновленню незалежності Польщі після 123 років поневолення та мають у собі «освітній елемент». За його словами, в 1918 році кордони Польщі охоплювали сучасні території Литви, Білорусі і України, і цей факт не підлягає обговоренню.

Як пише Gazeta Wyborcza, ще напередодні, 20 листопада, плакати з мапою Польщі ще висіли в залах аеропорту, однак вже сьогодні віце-спікер Сенату Богдан Борусевич обійшов зали і повідомив, що їх зняли.

«Вже немає і сліду ревізіоністських плакатів в аеропорту», — зауважив він. При цьому політик припустив, що їх демонтували після розголосу в пресі.

Схожі новини