Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розенко розповів, коли підвищать пенсії для інвалідів

  • 04.11.2017, 10:45
  • 1 839

За словами віце-прем'єр-міністра, наступний етап підвищення пенсій для інвалідів очікується з 1 грудня.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що наступний етап підвищення пенсій для інвалідів очікується з 1 грудня. Про це він розповів у ефірі одного з українських телеканалів.

"Сьогодні в умовах пенсійної реформи перераховувалися тільки трудові пенсії. Соціальні пенсії, в тому числі виплати інвалідам, будуть збільшуватися із збільшенням прожиткового мінімуму. Наступне збільшення прожиткового мінімуму у нас відбувається з 1 грудня цього року. Тому відповідні виплати будуть збільшуватися з 1 грудня", — сказав Розенко.

При цьому віце-прем'єр-міністр додав, що "дітям війни" ще жодного разу з 2004 року не платили надбавки до пенсій у повному обсязі, "тому що виділення такої категорії громадян було виключно популістським рішенням тодішньої влади".

Також Розенко зауважив, що пенсійна реформа буде осучаснюватися, відповідно пенсії будуть зростати.

"Це не останнє підвищення пенсій. На цьому пенсійна реформа не закінчується. Акт 1 жовтня, коли вам перерахували пенсії, він перший, але не останній. Ми рухаємося далі. Будуть нові рішення, будуть нові підняття пенсій, будуть нові осучаснення", — наголосив він.

Нагадаємо, що 11 жовтня в Україні набув чинності закон про пенсійну реформу, згідно з яким, мінімальний розмір пенсії встановлено на рівні 1452 грн, що на 140 грн більше, ніж було до прийняття закону.

Джерело: Телеканал 112

Схожі новини