Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС відреагувало на ініціативу Польщі заборонити в’їзд українцям з антипольськими поглядами

  • 04.11.2017, 10:11
  • 1 044

У заяві наголошується, що Україна є відкритою до співпраці, у тому числі, з історичної проблематики.

МЗС України взяло до уваги висловлювання міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського про запуск процедур, які не дозволять українцям з антипольськими поглядами в'їжджати на територію країни. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті відомства.

«Хотіли б наголосити, що в Україні немає антипольських настроїв, більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, попри розбіжності в оцінках складного історичного минулого. В українському суспільстві є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею як в інтересах двох народів, так і всієї Європи. Підтвердженням цьому є сотні тисяч українців, які зараз проживають в Польщі», - йдеться у заяві.

«Свого часу разом з Польщею ми досягли розуміння, що історичне примирення можливе за європейським християнським принципом «Прощаємо і просимо пробачення». Переконані, що ми маємо йти до примирення шляхом взаємного сприйняття один одного, а не нав’язування своєї точки зору. Цей принцип польській стороні було запропоновано втілити у практичну площину шляхом підписання і реалізації відповідної дорожньої карти, проте відповідь все ще очікуємо», - зазначили в МЗС.

Також у заяві наголошується, що Україна є відкритою до співпраці, у тому числі, з історичної проблематики.

«Упевнені, що ми обопільно в цьому зацікавлені, розуміючи взаємну важливість українсько-польського стратегічного партнерства», - підсумували в зовнішньополітичному відомстві.

Схожі новини