Передплата 2024 «Добрий господар»

Стали відомі деталі сепаратистської акції партії "Йоббік" щодо Закарпаття

  • 12.10.2017, 18:03
  • 1 283

Закарпатці угорського походження не схвалюють акцію під гаслом "Самовизначення для Закарпаття", яку 13 жовтня біля українського посольства в Будапешті організовує праворадикальна партія "Йоббік"

Про це повідомив речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас, передає Еспресо.TV.

Речник наголосив, що завтрашній захід не потрібно сприймати як офіційну позицію Угорщини.

"Партія "Йоббік" є опозиційною в Угорщині. Тому не можна вважати завтрашню акцію офіційною позицією угорського уряду. Реакцію МЗС України на цей захід я б назвав трохи гіпертрофованою. Бо такі акції в Угорщині відбуваються за тою ж схемою, що й в Україні. Потрібно лише подати письмову заяву до поліції, а заборонити акцію можна лише через суд", - розповів Галас.

Речник повідомив, що закарпатці угорського походження не схвалюють подібні акції та не розділяють позиції партії "Йоббік". Він додав, що у 2014 році в закарпатському місті приймальня депутата Європарламенту від цієї партії була закрита.

"До 2014 року в нас діяла офіційна приймальня депутата Європарламенту від "Йоббіка", але її закрили через радикальні висловлювання в тому числі й про те, що Закарпаття має бути в складі Угорщини. Приймальню закрили рішенням суду за поданням СБУ. Це рішення схвально сприйняли місцеві мешканці, в тому числі й угорськомовні, яких у місті 50%", - розповів Галас.

Також він додав, що завтра в Ужгороді теж планується акція навпроти генконсульства Угорщини.

Схожі новини