Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хто і за що вбив 9-річну Діану?

  • 27.09.2017, 20:57
  • 10.9K

Загадкова смерть дівчинки з Кам’янка-Бузького району.

Львівщина здригнулася від інформації про загибель 9-річної дівчинки із села Тишиця Кам’янка-Бузького району. 23 вересня о 18-й годині Діана С. пішла з дому та до вечора не повернулася. Пошукові роботи тривали цілу ніч. Наступного дня о 12.00 співробітники Кам’янка-Бузького відділення поліції знайшли дівчинку мертвою — у лісі неподалік села, у неглибокій ямі.

На тілі Діани виявили сильні ушкодження, ймовірно, від укусів тварин. Як повідомили у Кам’янка-Бузькому відділі поліції, наразі невідомо, що саме стало причиною смерті й чи рани від тварин з’явилися уже після смерті дівчинки. Результати попереднього огляду не виявили слідів насильницької смерті, характерних для людини. Призначили експертизу, яка має достеменно встановити причини смерті дитини.

Львівська журналістка Вікторія Балицька оприлюднила фото ями, в якій знайшли тіло. Її глибина й ширина приблизно метр. “З однієї сторони край не гострий-крутий, а похило-плаский, - пише Вікторія у своєму ФБ. - Тобто звідти змогла б вибратися навіть 3-4-річна дитина — за умови, що немає ніяких складних травм. Навіть з переломом ноги чи руки вилізти цілком можна. Яма за 300 метрів від дому дівчинки у селі Тишиця... Дуже загадкова смерть! Востаннє дівчинку бачили близько 18:00 у суботу біля сільської крамниці. Знайшов її працівник поліції приблизно об 11:50 наступного дня. Обличчя та передпліччя Діани були обгризені, найімовірніше, лисицею. Експерт при огляді не побачив видимих тілесних ушкоджень - окрім обгризених ділянок тіла. Селяни і мама дівчинки вважають, що дитину кинули до ями вже мертвою. Але хто і за що убив 9-річну дитину? Бачили люди у селі якийсь срібний “Рено Дастер” на львівській реєстрації. Номерів ніхто не запам’ятав. Мати думає, що у ній був вбивця, бо та машина була біля крамниці, коли там бачили дівчинку”.

Станом на 15.00 середи, 27 вересня, тіло Діани ще не забрали з моргу, результатів експертизи не було. Про це журналісту “ВЗ” розповів сільський голова села Тишиця Олег Прокопенько. Сільський голова розповів, що сім’я, в якій виховувалася Діана, — багатодітна, Діана була п’ятою дитиною. Старший брат — 22-річний. Зі школярів ще - 11-класник і двійнята-восьмикласники (хлопчик і дівчинка). Сім’я проблемна - батько на заробітках, мати офіційно не працювала, “любила випити й закурити”. Живуть у дерев’яній хаті. Але соцслужби регулярно відвідували цю сім’ю. Діана, в школі непогано вчилася, вчителі її хвалили...

“Найстарший брат вже дорослий, недавно вийшов із в’язниці, - пише Вікторія Балицька. - Казали люди в селі, що Діана два дні перед смертю все поривалася поїхали до брата в Добротвір. Бо вдома були якісь негаразди. Є навіть люди, які припускають, що дитина пішла в яму спати...”

Схожі новини