Передплата 2024 ВЗ

Борис Зіменковський вкотре переміг на виборах ректора

  • 26.09.2017, 19:01
  • 2 592

У свій День народження (сьогодні виповнилося 77 років) діючий ректор Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, професор, Заслужений лікар України Борис Зіменковський переміг на виборах і зберіг за собою посаду.

Цього року вибори проводилися за новими правилами. Згідно з Законом про вищу освіту, право голосу мають усі члени науково-педагогічного складу, а також обрані представники від студентства та допоміжного персоналу. Усього було виборців 1560 осіб, з яких 15 відсотків — представники студентства.

На посаду ректора претендують четверо осіб: Вже згадуваний Зіменковський, декан медичного факультету №2 Львівського національного медичного університету, завідувач кафедри нормальної анатомії Юрій Кривко, професор Інституту післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету Ростислав Ступницький та доцент кафедри стоматології дитячого віку Ужгородського національного університету, директор приватної стоматологічної клініки Юрій Бунь.

Отже, за попередньою інформацією, за Бориса Зіменковського проголосувало 56 відсотків виборців, за Кривка — 30 відсотків. 14 відсотків між собою поділили два інших кандидати.