Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові американські хірурги прооперують понад 50 дітей з опіковими травмами

  • 26.09.2017, 11:58
  • 2 245

Соціальний проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» вже всьоме збирає кращих спеціалістів, які допомагають маленьким українським пацієнтам побороти наслідки опіків різного ступеню важкості.

У період з 23 до 30 вересня у Львов хірурги та анестезіологи Міжнародної Виїзної клініки Shriners Hospitals for Children (Бостон, США) та українські лікарі, під керівництвом Генадія Фузайлова, проведуть консультативні огляди та оперативні втручання дітям з усієї України.

Турбота та бажання допомогти дітям об'єднали дев’ять висококваліфікованих спеціалістів з провідних клінік та університетів США, а також команди кращих спеціалістів Львівщини. Зокрема, серед українських лікарів — фахівці клініки Medicover, опікового центру 8-ї МКЛ м. Львова, МДКЛ м. Львова та ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ», а також група волонтерів — студентів старших курсів ЛМНУ ім Д. Галицького. Вперше в Україні для лікування опікових травм буде використано лазерну установку «UltraPulse CO2 (Lumenis)».

«Перший візит на Львівщину для допомоги дітям ми здійснили ще у 2010 році і щоразу наш проект набирає все більших масштабів, - розповів директор виїзної клініки, доктор Генадій Фузайлов. - У цьому році ми вперше прооперуємо кілька дорослих хворих, а також використаємо надсучасний лазер, який дозволяє видаляти шрами без хірургічного втручання».

Цього року у проект запрошено 190 дітей, більша частина з яких вже проходили лікування за цією програмою, але є і нові пацієнти. Загалом ще у неділю, 24 вересня, лікарі оглянули 109 дітей з рубцевими змінами після опіків, з яких відібрано 52 дитини для проведення оперативних втручань. Операції триватимуть з 25 до 29 вересня включно. За словами, начальника управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимира Зуба, у межах проекту прооперують дітей практично з усіх регіонів України, а не лише зі Львівщини. До прикладу, є дітлахи із Донецька, Миколаєва, Умані, Одеси.

Схожі новини