Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британський парламент перегляне рішення про зупинення Біг-Бена

  • 17.08.2017, 20:32
  • 1 053

Британський парламент має намір переглянути план реконструкції годинникової "Вежі Єлизавети", більш відомої під неофіційною назвою "Біг-Бен", що передбачає призупинення роботи годинника на чотири роки.

Про це повідомляє AP.

"Чиновники британського парламенту заявили, що вони переглянуть плани щодо "мовчання" "Біг-Бена" на час чотирирічної реконструкції після того, як високопоставлені політичні діячі розкритикували тривалу зупинку в роботі улюбленого дзвону", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу прем'єр-міністр Британії Тереза Мей також заявила, що це "неправильно, що "Біг-Бен" мовчатиме чотири роки".

Так, спочатку про ремонт було оголошено у минулому роцi, і тоді чиновники заявили, що дзвін у вежі парламенту буде "мовчати" кілька місяців. Однак цього тижня вони сказали, що пауза триватиме до 2021 року.

За словами чиновників, відключення дзвону необхідне для безпеки працівників. Головний архітектор парламенту заявив, що люди просто не можуть працювати біля дiючого дзвона.

Як повідомлялося, передбачено, що годинникова вежа "Біг-Бен" британського парламенту припинить вибивати час опівдні 21 серпня, "замовкнувши" на наступні чотири роки, поки триватимуть ремонтні роботи.

Молотки, які вибивали час упродовж останніх 157 років, будуть від'єднані від годинника, хоча, як зазначається, Біг-Бен все ж звучатиме під час таких важливих подій, як святкування Нового року.

Схожі новини