Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві розкрили рехаби, в яких насильно утримували пацієнтів

  • 02.08.2017, 20:28
  • 2 044

До "пацієнтів" нелегальних реабілітаційних центрів застосовували заборонені препарати, за відмову від "лікування" - використовували фізичну силу

У Києві та Київській області поліція розкрила діяльність нелегальних реабілітаційних центрів, в яких пацієнтів утримували силою і застосовували до них заборонені психотропні засоби. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції Києва.

Зокрема, співробітники нелегальних закладів застосовували до пацієнтів заборонений психотропний препарат "Сибазон".

Три незареєстровані установи, де лікували від нарко-, алко- та інших залежностей, були виявлені правоохоронцями в Київській області, ще одна - в самому Києві. Зовні, як повідомляють в поліції, заклади виглядають як звичайні приватні будинки.

У нелегальних закладах правоохоронці виявили близько 50 "пацієнтів", деякі з них - утримувалися там силою.Також повідомляється, що сім'ї "пацієнтів" платили установам 7-12 тис гривень в місяць.

За відмову добровільно проходити курс "лікування", в тому числі заборонених препаратами, до пацієнтів застосовували фізичну силу, наручники і тримали їх в окремих приміщеннях, схожих на підвали.

Схожі новини