Передплата 2024 ВЗ

У ЄС хочуть якнайшвидше надати додаткові квоти для українського експорту

  • 06.06.2017, 20:36
  • 1 288

Рада Євросоюзу після голосування минулого тижня в Європарламенті визначила подальші переговорні позиції щодо остаточного ухвалення рішення про надання Україні тимчасових автономних торговельних преференцій.

Відповідне рішення посли країн-членів при раді ЄС ухвалили у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Посли ЄС досягли домовленості щодо позиції Ради ЄС відносно тимчасових автономних торговельних заходів для України. Посли доручили головуванню при Раді ЄС долучитися до переговорів з Європарламентом задля швидкого ухвалення цих заходів. Пропозиції мають за мету покращити доступ українського експорту на ринок ЄС, беручи до уваги складну економічну ситуацію та економічні реформи, які проводяться в Україні», - заявили у керівній інституції.

Зазначається, що торговельні преференції будуть надані Україні на додаток до вже визначених положень Угоди про асоціацію ЄС-Україна.

Торговельні преференції запроваджуватимуться на період у три роки та складатимуться із додаткових квот на деякі види сільськогосподарської продукції із нульовими митними ставками, а також на часткове або повне скасування мит на деякі види промислової продукції.

«Також будуть застосовані запобіжні механізми. Україна повинна буде дотримуватися аналогічних принципів, закладених в Угоді про асоціацію. Це включає повагу до демократичних принципів, прав людини та основоположних свобод, а також принципу верховенства права», - заявили у Раді ЄС.

Схожі новини