Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії застрелився заступник директора КБ, яке працювало над «Протонами»

  • 29.05.2017, 09:52
  • 1 300

У Володимирській області Росії було виявлено тіло Андрія Арзуманова, головного інженера, заступника директора конструкторського бюро «Арматура», яке є філією Державного космічного науково-виробничого центру Хрунічева.

Про це повідомляють «РИА Новости».

За попередніми даними Слідчого комітету РФ, Арзуманов наклав на себе руки. Його тіло з вогнепальним пораненням виявили на березі річки поруч із його автомобілем 24 травня.

Арзуманов є сином незмінного керівника КБ «Арматура» з 1988 до 2015 року Юрія Арзуманова. Він став головним інженером у 2015 році, а до цього кілька років був віце-мером міста Коврова. КБ «Арматура», яке розташоване в Коврові, займається розробленням та виготовленням пневмосистем, агрегатів і пристроїв електропневмоавтоматики для ракетно-космічних комплексів. Воно брало участь у космічних програмах «Протон», «Зеніт», «Енергія - Буран», «Венера», «Марс». Серед перспективних розробок у бюро працювали над проектами «Протон—М», «Ангара», «Байтерек», а також космодрому у Курі для ракети-носія «Союз-СТ».

У середині травня 2017 року місцеве видання «Призыв» повідомило, що КБ готує масштабні скорочення. До кінця року, за даними видання, може бути звільнено половину працівників підприємства із 1200—1400 співробітників, які нині працюють там. Представник КБ «Арматура» у коментарі інформаційної агенції заявив, що загибель Арзуманова не пов'язана з повідомленнями про підготовку масштабних скорочень на підприємстві.

Про масштабні звільнення у структурах центру імені Хрунічева йдеться у зверненні співробітників, яке 23 травня опублікував у своєму блозі інженер-конструктор космічного приладобудування Олександр Хохлов. У листі йдеться, що із 2014 року після зміни керівництва центр імені Хрунічева «перебуває у важкій кризі», старе виробництво ракет-носіїв «Протон» зруйноване, а виробництво нової ракети «Ангара» налагодити не вдалося.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини