Передплата 2024 «Добра кухня»

«Боюсь, що розмова з «ватником» буде вічна»

  • 24.05.2017, 20:44
  • 2 614

Екс-російський журналіст Олег Панфілов презентував чергову книгу із серії «Антирадянські історії».

«Боюсь, що розмова з «ватником» буде вічна»
«Боюсь, що розмова з «ватником» буде вічна»

У Всесвітній день вишиванки в книгарні «Є» на проспекті Свободи відбулась презентація книги Олега Панфілова «Розмова з ватником». Автор — у минулому російський журналіст, а тепер громадянин Грузії та професор Держуніверситету Іллі (Тбілісі). Олег Панфілов одягнув на презентацію лляну вишиванку. Каже, що вишивку любить і носить, адже його дружина — українка, тому цей одяг йому не чужий.

За словами автора, Росія завжди намагалась знищити будь-які прояви національності. А «ватник» — це носій ідеології. Автор розповідає про цю ідеологію, яка вміщує культ особи, надумане «православ’я», цензуру і пропаганду, а також впевненість у «непереможності».

«Назвали так, тому що, на мою думку, це найбільш прийнятне окреслення всієї тієї сірої маси. Ватник — це людина яка не знає, що відбувалось у минулому. Ця книга складена з маленьких історій. Це чергові нагадування про те, як будувалась імперія, як вона за допомогою окупації, анексії, асиміляції народів створювалась… Боюсь, що розмова з ватником буде віч­на», — розповів Олег Панфілов.

Це вже не перша книга Олега Панфілова і є продовженням роботи «Антирадянські історії». На цьому автор не збирається зупинятись. На презентації пан Олег поділився планами на майбутнє. «Наступного року, може, трохи пізніше, планую видати чергову книгу. Уже придумав назву: «Імперія брехні». Це буде книга про цензуру та пропаганду, яка супроводжувала Росію принаймні 350 років», — зазначив О. Панфілов.

Схожі новини