Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На серці Богородиці з’явилася червона цівка...

  • 17.05.2017, 19:59
  • 3 073

Диво сталося у селі Полівці Гощанського району.

На серці Богородиці з’явилася червона цівка...
На серці Богородиці з’явилася червона цівка...

Тут, у будинку Раїси Трофимчук, закровоточила ікона Пресвятої Богородиці. Образ пустив червону цівку в ділянці серця Діви Марії, коли господиня дому… лежала в лікарні з інфарктом. Відтоді бура пляма не висихає. Ось уже сім літ.

Цю ікону в парі зі Спасителем жінці тридцять років тому подарував брат уже покійного чоловіка Савелія. Сам їх змайстрував. Взяв чорно-білі фотографії, обклав «квіточками» з фольги, виготовив рамки і закрив образи склом. Подружжя повісило святині у спальні.

— Я вранці й увечері молилася біля них, — розповідає Раїса Трофимчук. — Дня не було, щоб там не перехрестилася.

Жінці уже повернуло за сімдесят, як раптом прихопило серце. Та так, що опинилася у лікарні. Медики констатували - інфаркт. Гаряче молилася, аби повернутися додому живою. Два місяці провалялася по лікарняних палатах. І ось, коли нарешті переступила поріг рідного дому, донька несміливо повідомила: коли прибирала в кімнатах, побачила справжнє диво...

Раїса Іванівна підійшла до образів й вклякла на місці: справді, серце Богородиці стало яскраво-червоним. Притулилася до скла, чи, бува, на нього зверху що не попало, й зрозуміла, що воно чисте. Донька зізналася, що знімала ікону, бо думала, що то скло забруднилося. Але коли його підняла, побачила, що рідина проступає зі самого образу…

Господиня запросила додому настоятеля місцевого храму Святої мучениці Параскеви-П’ятниці отця Ігоря. Той глянув і підтвердив: диво — неруко­творне. Але відразу до храму Раї­са Іванівна святиню не віддала. Коли ж на Великдень кровоточіння стало ряснішим, Трофимчуки попросили священика, аби він забрав образ Богородиці до церкви. І потягнулися до храму парафіяни - не лише тамтешні, а й з різних куточків Рівненщини, і не тільки. Кожен хоче на власні очі побачити ікону, що «заплакала серцем».

— Зазвичай такі дива трапляються зі старими, намоленими іконами. Тим чудніше, адже цей образ сучасний, — каже отець Ігор. — Люди, у будинку яких стається таке диво, обрані Богом невипадково. Це знак від Господа, яким він засвідчує свою присутність.

Схожі новини