Передплата 2024 «Добрий господар»

Геннадій Москаль: «З України спробували вивезти «общак» екс-регіоналів»

  • 03.05.2017, 20:14
  • 2 609

Першого травня близько 19 години прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, жителів Тячівського району: 24-річного Михайла Йовдія та його дружину – 23-річну Олену Йовдій.

Обоє перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati у міжнародному пункті пропуску «Солотвино — Сігет Мармацієй».

Всупереч чинному законодавству України й Румунії, молода пара змогла непомітно для українських прикордонників та митників вивезти незадекларовані гроші. За кермом Maserati перебувала Олена Йовдій, її чоловік сидів на пасажирському місці. 400 тисяч американських доларів, які виявили румунські поліцейські, були заховані під запасним колесом. Гроші не були задекларовані ні під час виїзду з України, ні при в’їзді в Румунію.

Резонансний випадок прокоментував голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

— 24-річний Михайло Йовдій — це син Василя Йовдія, керівника партії «Єдиний центр» у Тячівському районі, колишнього неодноразового голови Тячівської райдержадміністрації, — заявив пан Москаль. — До речі, сам автомобіль Maserati був куплений у той час, коли В. Йовдій керував Тячівським районом. Звідки у колишнього держслужбовця та його сім’ї стільки грошей, хай люди здогадаються самі. Видно, після конфіскації валюти Януковича його колишні посіпаки на Закарпатті намагаються спішно вивезти готівку за кордон. Однак прорахувалися. Румунська правоохоронна система — не українські митники, котрі спокійно дозволяють вивозити за кордон величезні гроші. Незадекларовані 400 тисяч доларів, швидше за все, будуть конфісковані в держбюджет Румунії. Я доручив прокуратурі й СБУ провести ретельну перевірку цього факту й притягнути до відповідальності митників пункту пропуску «Солотвино», котрі «не помітили» під запасним колесом Maserati 400 тисяч доларів.

Схожі новини