Передплата 2024 ВЗ

В Україні набув чинності закон про Єдиний держреєстр призовників

  • 20.04.2017, 13:44
  • 1 147

Державний реєстр буде єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, де зберігатиметься інформація про всіх військовозобов’язаних.

У четвер, 20 квітня, набув чинності закон України про створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Закон опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Єдиний держреєстр представляє єдину автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему, де зберігається інформація про всіх військовозобов'язаних (призовників).

Реєстр повинен містити персональні і службові дані військовозобов'язаних громадян України у віці від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України і датою повернення на територію України.

До нього переносяться відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної та фіскальної служб. Також до реєстру повинні входити дані військовозобов'язаних (призовників) з облікових карток та особистих справ військкоматів.

Власником всієї інформації є Міністерство оборони України, а розпорядником - Генеральний штаб ЗСУ.

"Реєстр повинен допомогти веденню військового обліку; планування та виконання заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку ", - повідомили в Міноборони України.

Даний закон був прийнятий Верховною Радою 16 березня, підписаний президентом України Петром Порошенком 14 квітня і опублікований в парламентській газеті "Голос України" 19 квітня.

У Міністерстві оборони повідомили, що розробили програмне забезпечення та виділили кошти на створення електронної бази призовників. Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини