Передплата 2024 «Добрий господар»

Парубій запропонував створити Балто-Чорноморського союзу

  • 25.03.2017, 18:54
  • 1 331

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наступного тижня візьме участь у роботі тристоронньої Парламентської Асамблеї Україна-Польща-Литва.

Про це він повідомив в інтерв’ю телеканалу «Рада» у п’ятницю, 24 березня.

Парубій зазначив, що під час зустрічей «обговорюватимуться питання міжнародної політики, виклики і глобальні загрози, які є в світі, співпраця з Польщею і Литвою, які мають чудовий майданчик безпекової співпраці через наш спільний військовий підрозділ імені князя Острозького, але, в першу чергу, - російська агресія та її засудження буде в нашому обговоренні».

Голова Верховної Ради повідомив, що має намір запропонувати ідею, щоб парламенти країн Асамблеї — Польщі, Литви, України, звернулись з ініціативою до парламентів інших країн Балто-Чорноморського регіону, Європи і до США, щодо загрози Російської Федерації та путінського режиму і нагадати їм, що таке російська загроза і які вона може мати наслідки для всього цивілізованого світу. Таке звернення парламентів, на думку Парубія, було б важливим кроком, який продемонструє солідарність сусідів під час війни проти російської агресії.

Схожі новини