Передплата 2024 «Добра кухня»

Кількість українців, охочих поїхати на заробітки в Росію, зменшилася в чотири рази

  • 15.03.2017, 10:55
  • 1 463

Згідно з опитуванням, люди хотіли б працювати в Німеччині, Польщі, інших країнах ЄС.

Кількість українців, які бажають поїхати на заробітки до Росії, зменшилася у чотири рази та становить 6%. Про це заявив керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович під час “круглого столу” на тему: “Роль трудових мігрантів в економічному розвитку України та умови їхньої реінтеграції”.

“Майже три чверті з тих, хто був за кордоном протягом останніх п’яти років, хотіли б поїхати знову на заробітки. Не зупиняють людей ні проблеми, з якими вони стикаються, ні, можливо, менші заробітки... Але змінюється вектор, куди б хотіли їхати: якщо в Росії працювали близько чверті опитаних нами заробітчан, то зараз в Росію готові їхати лише 6%. Тобто, падіння у понад 4 рази. Натомість, люди б хотіли працювати у Німеччині та Польщі, інших країнах ЄС”, - сказав Антипович. Згідно з даними групи “Рейтинг”, до цього часу 36% опитаних заробітчан виїжджали на роботу у Польщу, на другому місці Росія (25%), по 5% працювали у Чехії та Німеччині, 3% - в Італії, решта — в інших країнах, переважно, Західної Європи. Майже 30% респондентів відмовились відповідати на це запитання.

“Близько третини, точніше 29% не сказали, куди ж вони їздять на заробітки. Люди бояться цієї теми. Можливо якихось державних органів, які могли б цю тему моніторити”, - зазначив Антипович.

Нагадаємо, упродовж січня-серпня 2016 року дозвіл на виїзд за кордон на постійне місце проживання отримали 8 532 українці. До п’ятірки найпопулярніших країн, де воліють жити українці, входять США — 2 638, Ізраїль — 2 171, Росія — 1 258, Німеччина — 681 та Угорщина — 498 Джерело: Укрінформ

Схожі новини