Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Цього року у парках та скверах Львова висадять чимало екзотичних дерев

  • 13.03.2017, 13:09
  • 1 785

З кінця березня стартує традиційна весняна посадка дерев. Цього року “зелені легені” міста поповняться десятьма тисячами нових дерев. Їх висадять в різних районах, зокрема, у скверах, парках, вздовж доріг, на територіях шкіл та садочків. Крім звичних порід (хвоя, дуб), посадять екзотичні - багряник японський, каштан Бріоті, слива Піссарда, сакура, магнолія. На купівлю саджанців з міскої скарбниці виділено 3,4 мільйона гривень. У планах - відновлення садів біля медичних установ, скверів. Про це повідомили “ВЗ” в управлінні екології та ландшафтного планування Львівської міської ради.

Як сказала на прес-конференції провідний спеціаліст управління екології та ландшафтного планування Львівської міської ради Мар’яна Гавришко, цього року до кампанії весняної посадки дерев залучать більше мешканців та підприємців, які охоче зголошуються допомогти. “Через систему ProZorro закуповуємо саджанці, - каже вона. - Важливо, щоб вони були хорошої якості, щоб добре прижилися і потім деревцята тішили око мешканців та гостей міста.

Головний інженер ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський наголосив на актуальній проблемі - чимало містян самостійно садять біля своїх багатоповерхівок та приватних садиб дерева, при цьому не зважають на підземні комунікації. Посадив нове дерево — пошкодив кабель... “Якщо люди не знають, де які комунікації, то краще звернутися в районну адміністрацію, щоб перевірили, чи є там, наприклад, теплотраса, чи водотраса, - наголошує чиновник. - У нас інколи буває, що люди посадять, потім приїжджають спецслужби і ті дерева зрізають. Виникають конфлікти...”.

Восени стартує другий етап посадки дерев. Комунальники візьмуться за суттєве розширення парку на Левандівці, де висадять кілька тисяч екзотичних дерев та кущів.

Схожі новини