Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Ісландії хочуть зрівняти оплату праці чоловіків та жінок

  • 09.03.2017, 09:11
  • 864

Країна хоче викорінити гендерний розрив у зарплаті до 2022 року.

Ісландія стане першою в світі країною, яка зобов'язала роботодавців довести надання рівної оплати праці незалежно від статі, етнічної приналежності, сексуальної орієнтації або національності, передає УТ.

Про це повідомляє АР з посиланням на уряд країни.

«Ісландія стане першою країною в світі, яка зобов'язує роботодавців довести, що вони пропонують рівну оплату праці незалежно від статі, етнічної приналежності, сексуальної орієнтації або національності», - йдеться в повідомленні.

Таким чином країна хоче викорінити гендерний розрив в оплаті праці до 2022 року.

У цьому місяці уряд країни внесе законопроект до парламенту, вимагаючи від усіх роботодавців, які мають більш як 25 працівників, сертифікацію, яка доводить надання рівної зарплати.

Як відзначає видання, тоді як в інших країнах і американському штаті Міннесота діє політика сертифікатів з однаковою зарплатою, Ісландія стане першою країною в світі, яка зробить сертифікацію обов'язковою як для приватних, так і для державних підприємств.

Як відомо, Ісландія була визнана Всесвітнім економічним форумом найкращою країною світу щодо питань гендерної рівності, проте місцеві жінки, як і раніше, заробляють в середньому на 14-18 відсотків менше за чоловіків.

Схожі новини