Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фінляндія готова допомагати з реформами нової української школи

  • 25.02.2017, 20:42
  • 1 581

Фінський уряд готовий підтримувати реформу шкільної освіти в Україні.

Про це в інтерв'ю Громадському повідомила голова Міністерства освіти та науки України Лілія Гриневич.

За словами міністра освіти, фіни рідко обирають цей пріоритет для співпраці з іншими країнами, оскільки «у них і так є освітній туризм, всі до них їздять запозичувати досвід».

Вона також наголосила, що система освіти у Фінляндії є прикладом для багатьох країн, але дуже відрізняється від системи української освіти. «Фінська школа, коли викладає матеріал, вона викладає його інтегрованими предметами, тобто немає специфічного поділу на багато предметів, як у нас звикли. Якщо ви гуманітарій, поглиблено вивчаєте цілу палітру гуманітарних предметів, то тоді ви можете отримати загальний інтегрований курс фізики, хімії і біології», - розповіла Гриневич.

За її словами, така система сприймається з великим спротивом в першу чергу вчителями. «Вони звикли до традиції предметного викладання. Постає дуже багато питань, хто буде викладати такий інтегрований курс? А чи від цього не постраждає рівень вивчення біології, фізики і хімії в Україні… Ідея полягає в тому, що ми повинні до старшої школи прищепити дітям не ненависть або байдужість до математики і природничих предметів, а навпаки зацікавленість, щоби більша кількість дітей обирали в 10-11 класі поглиблене вивчення природничих предметів», - додала міністр освіти.

Схожі новини