Передплата 2024 «Добрий господар»

Савченко розповіла про намагання російської влади завербувати її

  • 06.02.2017, 15:44
  • 1 715

Народний депутат Надія Савченко розповіла про невдалі спроби російської влади завербувати її, коли вона знаходилась у російському СІЗО.

Як передає replyua.net з посиланням на інтерв'ю Савченко, нардеп зізналася в тому, що її дійсно хотіли завербувати в Росії, проте ця спроба вербування стосувалася політики, а не військових дій.

«Мене намагалися вербувати, напевно, більш політично, ніж, якщо це брати у військовому відношенні», - сказала Савченко.

У той же час, нагадаємо, багато хто вважає, що в російській в'язниці Савченко все-таки нібито була завербована, не знаходячи інших пояснень її деяким висловлюванням щодо Криму та Донбасу. Сама ж нардеп не підтвердила, що дійсно є «агентом Кремля», хоча і не стала спростовувати той факт, що в РФ робилися подібні спроби. Савченко дала зрозуміти, що вона не є «агентом Кремля», але і не ображається на подібні заяви, оскільки вона може образитися тільки на правдиві звинувачення.

Будь-які інші подробиці про спробу вербування нардеп не розкрила, однак підтвердила, що в Росії її дійсно хотіли зробити «своєю людиною». Говорячи про свої президентські амбіції, Савченко заявила про небажання бути президентом України. На думку нардепа, це вкрай складно, це вимагає великої відповідальності. Проте, вона запевнила українців, що якщо Савченко буде потрібна на посаді президента, то вона на це піде.