Передплата 2024 «Добрий господар»

Поруч з китайськими драконами – наші півні

  • 24.01.2017, 08:17
  • 2 213

У Львові відзначать новий рік за китайським стилем.

Поруч з китайськими драконами – наші півні
Поруч з китайськими драконами – наші півні

З 27 по 29 січня на площі Ринок вшосте відбудеться Міжнародний фестиваль «Китайський Новий рік у Львові». Центром пройде видовищна хода драконів, яка символізує щасливий початок нового року за китайським стилем.

На площу Ринок привезуть десять кольорових півнів, яких триматимуть у спеціальній огорожі. Кожен охочий зможе сфотографуватися із живим символом 2017 року. Про це розповів “ВЗ” голова правління міжнародної громадської організації “Культурно-дослідницького центру України та Китаю “Ланьхва” Юрій Котик.

На святі буде унікальне лазерне шоу. Гостей розважатимуть на сцені герої китайської культури. Майстри кунг-фу навчатимуть тонкощів бойового мистецтва. Яке свято без ярмарку з традиційними китайськими стравами та сувенірами? Щороку на такому ярмарку торгують китайськими чаями, косметикою, а серед страв - печені солодкі пельмені (всередині яких - побажання на наступний рік). “Приготуємо китайські маленькі шашлики, пельмені. Будуть змагання між українськими та китайськими кухарями”, — зауважив Юрій Котик.

Фото з архіву “ВЗ”

Схожі новини