Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німецький судмедексперт заявив, що колишнього зятя Назарбаєва вбили

  • 13.12.2016, 19:05
  • 1 458

Раніше вважали, що Рахат Алієв наклав на себе руки.

Авторитетний німецький судмедексперт Бернд Брінкман прийшов до висновку, що колишній зять президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Рахат Алієв не наклав на себе руки, а був убитий у тюремній камері.

Про це заявив у Відні адвокат Манфред Айнедтер, повідомляє Deutsche Welle.

Як випливає із висновку Брінкмана, на який посилається адвокат, травми на тілі Алієва свідчать про те, що причиною його смерті стало "насильницьке придушення": злочинець або злочинці тиснули йому на груди, затискаючи ніс і рот.

Колишнього заступника міністра внутрішніх справ Казахстану Рахата Алієва знайшли повішеним у в'язниці Відня в лютому 2015 року. Його тіло виявили наглядач і медсестра. Наприкінці лютого 2015 року прокуратура Австрії повідомила, що в крові Алієва виявлено заборонені речовини, а два експертні висновки констатували факт суїциду через повішення.

52-річного Алієва знайшли мертвим за кілька годин до того, як він мав виступити в суді зі свідченнями. На батьківщині його звинуватили у створенні мафіозного угруповання, підготовці держперевороту й убивстві і засудили до 40 років в'язниці. Однак Австрія відмовилася видати Алієва, посилаючись на неоднозначну ситуацію з правами людини в Казахстані.

Схожі новини