Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молдова закликала вивести російські війська з Придністров’я

  • 08.12.2016, 17:37
  • 1 252

Республіка Молдова наполягає на завершенні процесу виведення російських військ зі своєї території.

Про це заявив глава МЗС Молдови Андрій Галбур, повідомляє "Укрінформ".

"Я хотів би засвідчити тут нашу позицію про необхідність завершення виведення російських сил і військової техніки з території Республіки Молдова", - зазначив Галбур.

Він відзначив занепокоєння відсутністю прогресу в питанні виведення російських військових і амуніції з Придністров'я, а також зростанням кількості військових навчань останнім часом "спільно з бунтівними придністровськими збройними силами".

Глава МЗС заявив про необхідність продовжувати моніторити ситуацію з безпекою. Але при цьому зазначив, що в Кишиневі вважають, що нинішня миротворча операція виконала свою місію і настав час трансформувати її у багатонаціональну цивільну місію під відповідним міжнародним мандатом.

Молдавський уряд, за словами його представника, готовий розробити протягом наступного року концептуальний документ з вирішення придністровського конфлікту, включаючи його політичний аспект.

За словами Галбура, рішення має базуватися на принципах суверенітету і територіальної цілісності Молдови з урахуванням спеціального статусу придністровського регіону в реінтегрованій країні.

Схожі новини