Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стали відомі топ-100 найвпливовіших жінок України

  • 21.10.2016, 20:52
  • 2 844

Сьогодні стали відомі імена 100 найвпливовіших жінок України.

Серед них представниці політики і державного апарату управління, бізнес-леді, волонтери, діячі науки, культури, мистецтва та медіа.

Щорічний рейтинг опублікував журнал "Фокус".

Понад 20 жінок-учасниць торік втратили високу посаду і залишилися за межами списку. Цьогорічний рейтинг значно оновився: п'ята частина — нові обличчя.

Другий рік поспіль за собою зберегли місця тільки Юлія Тимошенко (№3) і Оксана Сироїд (№6).

Рейтинг 2016 року очолює Валерія Гонтарева. Вона піднялася на одну вирішальну сходинку порівняно з минулим роком. Глава Нацбанку за 4 роки діяльності пройшла шлях від 98-ї позиції і повної відсутності в рейтингу до лідерів, посівши місце Наталії Яресько, яка зовсім вибула зі списку.

Ірина Геращенко перебуває на другому місці рейтингу "Фокуса". Вона відома активною діяльністю на міжнародній арені.

Наступні позиції після першої трійки посіла команда реформаторів: Хатія Деканоідзе,що вперше з'явилася в складі впливових жінок, Лілія Гриневич, Юлія Ковалів, Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка стала проривом року зі стрибком у 38 позицій, і Уляна Супрун.

Впливовість більшості жінок рейтингу обумовлена посадою, яку вони обіймають. Однак кількість політиків, чиновників, суддів, які представляють владу, залишилася незмінною — половина списку.

До рейтингу додалися жінки-бізнесмени, які представляють реальний сектор економіки, а також представниці сфери культури.

"Фокус" склав попередній список із 121-ї жінки.

Експерти керувалися 5 критеріями оцінення діяльності жінок: можливість впливати на прийняття державних рішень, впливати на громадську думку, бізнес-вплив, особиста популярність і родинні зв'язки — присвоюючи їм місця від 1 до 100.

Нещодавно журнал Maxim оприлюднив щорічний топ-100 найсексуальніших жінок на планеті - Maxim Hot 100. Цьогоріч рейтинг вперше сформували не за голосуванням читачів, а за вподобаннями редакційного колективу журналу. Першу десятку найпалкіших та найсексуальніших жінок пропонуємо до вашої уваги.

Схожі новини