Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Більше половини українців працює не за фахом

  • 06.09.2016, 20:02
  • 1 728

Троє з п'яти українців працюють не за фахом через низьку оплату праці і відсутність вакансій.

Про це повідомляє міжнародний кадровий портал hh.ua на основі даних власного дослідження.

Найчастіше до зміни професії українців підштовхує незадоволеність зарплатою, відзначають рекрутери. Про це заявили третина опитаних. Трохи більше чверті зазнали труднощів з пошуком роботи, в зв'язку з чим прийняли рішення про перекваліфікацію. Чверть "білих комірців" розчарувалися в обраному напрямку і ще трохи більше 20% вирішили спробувати себе в чомусь іншому.

Серед тих, хто змушений був змінити рід діяльності тільки чверть хотіли б повернутися в "свою" професію.

Кожен шостий змінив професію через відсутність кар'єрних перспектив на колишній роботі. А один з десяти просто "згорів" на колишній роботі.

А ось через складність роботи сферу діяльності змінюють значно рідше. Також практично не має значення престижність професії.

Більшість "білих комірців" не шкодують про зміну професії та навіть, навпаки, раді, що все склалося саме так. При цьому двоє з п'яти вважають, що зробили правильний вибір, оскільки повністю задоволені своєю роботою. Менше третини раді, що працюють не за фахом, не дивлячись на незадоволеність поточною роботою. І трохи більше чверті задоволені своєю роботою, але шкодують, що працюють не за профілем. Саме жінки схильні найбільше шкодувати про те, що колись обрали роботу не за фахом, відзначають кадровики.

Схожі новини