Передплата 2024 ВЗ

Тарифи на воду віднині нараховують по-новому

  • 06.05.2016, 16:37
  • 1 977

Набрав чинності порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послух.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 10.03.2016 №303, 6 травня офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України" за №33, ст. 1318. Цей Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування", - йдеться у повідомленні.

Зазначений Порядок визначає механізм формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для ліцензіатів НКРЕКП з централізованого водопостачання та водовідведення, а також встановлює для них єдиний і неупереджений підхід до розрахунку цих тарифів.

Слід зазначити, що саме при формуванні тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) включаються витрати на проведення робіт з періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку холодної води для мешканців багатоквартирного житлового фонду, у тому числі на їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, а також витрати на формування обмінного фонду засобів обліку холодної води. Це дасть можливість мешканцям багатоповерхівок, при встановлених тарифах, робити повірку та ремонт лічильників холодної води без додаткової плати.

Схожі новини