Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кривому Розі від вибуху гранати постраждав місцевий активіст

  • 02.05.2016, 17:55
  • 1 022

У Кривому Розі на території конюшні стався вибух гранати РГД-5, поранено "майданівця".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними Національної поліції в Дніпропетровській області, чоловік катався верхи і зачепив шлагбаум, після чого стався вибух. В результаті цього наїзник отримав поранення лівої ноги та сідниць, проте від шпиталізації відмовився.

"З місця пригоди поліцейські вилучили елемент запалу та металеві частини корпусу, ймовірно, гранати "РГД-5", — заявили в поліції й додали, що «вжиті заходи до встановлення та затримання зловмисника".

Водночас, як повідомив криворізький правозахисник Валерій Романов, постраждалим є один із місцевих активістів Богдан Кузьмінський. Як уточнив Романов, чоловік, здійснюючи кінну прогулянку, підірвався на розтяжці, встановленій поблизу кінної ферми невідомими.

Як зазначив Романов, активіст отримав легкі травми й наразі лікується амбулаторно. Інцидент з гранатою, заявив правозахисник, активіст пов’язує зі своєю громадською роботою.

"Потерпілий — активний майданівець, разом зі мною він входив до групи правового захисту Криворізького Майдану, "розкопував" справи щодо викрадення труб у місті тощо. Поліція вже порушила кримінальне провадження, Богдан уже дав свідчення", — сказав Валерій Романов.

Правоохоронці за фактом вибуху відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 (Замах на злочин) та частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Схожі новини