Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лакі заквартирував у Городку

  • 12.11.2015, 11:00
  • 2 933

Пекінес у новій оселі одразу показав, хто у домі господар.

Лакі заквартирував у Городку
Лакі заквартирував у Городку

Пригадуєте, ми писали про зубастого Лакі з притулку для тварин “Милосердя”, що у Брюховичах? У його старенького господаря стався інсульт, і син забрав батька у Чехію. Для Лакі місця вже не знайшлося... Директорка притулку “Милосердя” Наталія Кузнецова розповіла журналістці “ВЗ”, що після публікації статті знайшлися люди, які хотіли взяти собаку додому. На жаль, через норовливий характер (майбутніх господарів пекінес зустрічав гавкотом, а то й зубами) потенційні хазяї так і залишалися потенційними. І лише жительці Городка, що на Львівщині, Тетяні Цибульській вдалося підкорити горде серце Лакі (на фото).

Пані Тетяна знала, що маю приїхати, тож заздалегідь прив’язала Лакі у садку. Стратегічно це був правильний хід, бо щойно я ступила на пекінесячу територію, Лакі із гучним лаєм і загрозливим гарчанням так і поривався із прив’язі, щоб продемонструвати мені красу і міць своїх білосніжних зубів.

“У мене були пекінеси. Усі доживали до глибокої старості, - розповіла “ВЗ” Тетяна Цибульська. - Загалом, завжди мала багато тварин. Тримаю великого сторожового пса та двох котів. А на господарці ще є корова та кури. Сусідка принесла “Високий Замок” і показала статтю про Лакі. Прочитала і вирішила їхати до “Милосердя”. Пес не був із нами агресивним. Навіть у притулку здивувалися, як легко Лакі застрибнув до нашої автівки та поїхав до нового дому. З прибуттям пекінеса усі в домі знають своє місце. Як тільки Лакі забігає у квартиру, коти ховаються на шафах. Кури від нього теж втікають, бо дуже вже Лакі любить їх ганяти. Зі сторожовим псом Лакі ще не знайомила. То великий собака, і я боюся, не знаю, як він поведеться... Наразі лікуємо Лакі очі, капаємо регулярно. Важко то робити, бо собака не дається, доводиться його у светр замотувати”.

У родині розповіли, що Лакі любить усіх, окрім дідуся сімейства. Старенький пан страждає від гострих зубів пекінеса. “І в їжі вибагливий, - продовжують. - Домашнього сиру не їсть, від макаронів морду верне. Оце днями йому м’ясний фарш із кашею приготували — то їв, а сьогодні від цієї страви відмовився”.

... Пані Тетяна проводжала мене до зупинки. Лакі не злазив із її рук і не переставав цілувати хазяйку.

А тим часом...

Завдяки “Високому Замку” 10 собак знайшли добрих господарів. Після того, як ми відновили публікації оголошень про собак, які шукають дім, стрімко зросла кількість прилаштованих тварин. Якщо раніше львів’яни забирали з ЛКП “Лев” двох собак на тиждень, то зараз 4-8 тварин знаходять щотижня нових господарів. Лише за жовтень майже 30 собак вдалося прилаштувати. Серед тварин, про яких писала газета “Високий Замок”, десятеро знайшли новий дім: чорно-білий Бім; рудий та активний гавкучий охоронець Рекс; метис шарпея Шарлотка; невеличка ніжна дівчинка, схожа на джек-рассел-тер’єра, Дезіре; поважний Тарзан та п’ятеро чорно-білих цуценят. Впродовж тижня після публікації оголошення про них усі (!) п’ятеро малюків знайшли господарів.

Схожі новини