Передплата 2024 ВЗ

В партії Путіна запропонували заборонити ВВС

  • 25.09.2015, 20:59
  • 1 680

Російський депутат обурився через публікацію, яка пролила світло на діяльність радянських солдатів у Німеччині в 1945 році.

Депутат Держдуми РФ з партії «Единая Россия» Алєксандр Сідякін направив запит генпрокурору РФ проханням вжити заходів щодо Російської служби «Бі-бі-сі» аж до припинення діяльності в судовому порядку. Про це 25 вересня повідомили російські ЗМІ.

Як зазначається, приводом для клопотання депутата стала публікація в офіційному акаунті ВВС в Twitter під заголовком «У Німеччині цей меморіал іноді називають «Могилою невідомого ґвалтівника», але чому?». У статті «Зґвалтування Берліна: невідома історія війни» за цим посиланням розповідається про дії радянських солдатів у Німеччині в 1945 році.

Сідякін попросив генпрокурора РФ Юрія Чайку «вжити заходів прокурорського реагування щодо редакції Російської служби «Бі-бі-сі» щодо наявності в опублікованій інформації складу злочину, в тому числі екстремістської спрямованості».

«Мене обурив і заголовок в Twitter, і сама стаття. У кожного громадянина Росії сторінка Великої Вітчизняної війни ще не перегорнута, свідчення тому акція «Безсмертний полк». З цієї статті випливає, що радянські солдати не визволителі, а варвари і ґвалтівники», - заявив депутат.

Нагадаємо, раніше в BBC засудили санкції, ухвалені Україною проти журналістів.

Джерело: КоммерсантЪ

Схожі новини