Передплата 2024 ВЗ

Українка Ліза Холоденко отримала 8 статуеток Emmy

  • 23.09.2015, 12:47
  • 2 188

Міні-серіал українки Лізи Холоденко «Олівія Кіттерідж» переміг відразу у восьми номінаціях найпрестижнішої телепремії.

Українка Ліза Холоденко отримала 8 статуеток Emmy
Українка Ліза Холоденко отримала 8 статуеток Emmy

Про це повідомляє JetSetter.ua, інформує Garmata.tv.

«Еммі» (англ. Emmy Award) - американська телевізійна премія. «Еммі» вважається телевізійним еквівалентом «Оскара» (для кіно), премії «Греммі» (для музики) та премії «Тоні» (для театру).

Кінокритики присудили знімальній групі «Олівії Кіттерідж» 8 статуеток: «Кращий міні-серіал», «Краща режисура в міні-серіалі», «Кращий актор в міні-серіалі» (Річард Дженкінс), «Краща актриса в міні-серіалі» (Френсіс Макдорманд), «Кращий сценарист міні-серіалу» (Джейн Андерсон), «Кращий підбір акторів в міні-серіалі», «Кращий актор другого плану в міні-серіалі» (Білл Мюррей) і «Кращий оператор міні-серіалу» (Джеффрі М . Вернер).

Про те, що Ліза Холоденко - незалежний фільммейкер українського походження, що зняла також стрічку «Дітки в порядку», візьметься за екранізацію роману Елізабет Страут, стало відомо ще в середині літа 2013.

Чотирьохсерійний міні-серіал, у головних ролях якого знялися Джон Галлахер - молодший, Білл Мюррей, Френсіс Макдорманд, Зої Казан і Річард Дженкінс, був знятий на замовлення телегіганта HBO. У прокат стрічка вийшла в кінці 2014 року.

Раніше фільм був номінований у трьох категоріях премії Golden Globe: «Кращий міні-серіал», «Краща актриса в міні-серіалі» і «Кращий актор другого плану» (Білл Мюррей).

Серіал «Олівія Кіттерідж» також був представлений у позаконкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю.

Фото JetSetter.ua.

Схожі новини