Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Долю скверу Св. Юра вирішать міжнародні експерти

  • 03.09.2015, 11:30
  • 2 148

Скандальна історія із сквером Святого Юра виходить на фінішну пряму.

Громадські активісти соціальної ініціативи “Врятуй сквер Святого Юра” організували у мерії засідання експертної комісії, до якого увійшли архітектори, урбаністи, транспортники та екологи з Києва, Дніпропетровська, Чехії, Австрії, Голландії. Вирішують, чи варто пускати через зелену оазу дорогу, жертвуючи при цьому сорока деревами. П’ять дерев у сквері уже зрубано, коли облаштовували площу Святого Юра. Про це повідомив “ВЗ” громадський активіст, який займається захистом скверу, Антон Савіді.

“Після тривалих акцій протесту ми забрали намети та призупинили чергування у сквері, - наголосив Антон. - Згідно з домовленістю з чиновниками міської ради, до висновків експертної комісії ніяких робіт у сквері не буде. Чекаємо на висновки експертів. Погодимося з будь-яким їхнім рішенням”.

Тим часом громадські організації Львова звернулися із листом до міського голови Львова Андрія Садового, де вимагають завершити реконструкцію площі Святого Юра. Антон Савіді запевнив: подальші роботи на площі базуватимуться на висновках міжнародної експертної комісії, яка вивчає стан справ у сквері.

“Відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому не стало кінцевим пунктом штучного протистояння навколо реконструкції площі Святого Юра. Рік Андрея Шептицького добігає кінця, а вшанувати його пам’ять, як планувалося, не вдається, - наголосив у зверненні архітектор Юрій Горалевич. - Наступного дня після відкриття пам’ятника Митрополиту роботи на площі припинилися: зникли робітники, техніка. Зелені насадження (квіти, газони) кинули напризволяще. Через безвідповідальність комунальників вони засохли. Перед пам’ятником та головною святинею УГКЦ - розриті котловани”.

Схожі новини