Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В українських жінок шукатимуть "ген краси"

  • 08.08.2015, 20:17
  • 1 739

Національний комітет конкурсу "Міс Україна 2015" вирішив провести наукові дослідження для пошуку "гена краси" українських жінок.

Про це повідомляє "УНІАН".

За словами директора Національного комітет конкурсу "Міс Україна" Ірини Копаниці, наразі відбувається процес формування команди претенденток на конкурс "Міс Україна 2015", в ході якого відбирають дівчат не тільки за зовнішніми даними, але й вивчають їх характер, захоплення, вподобання тощо. Водночас претенденткам запропоновано здати аналіз ДНК.

Також враховуватимуть інформацію про родовід, фізичні дані, персональні особливості дівчат. Генетики сподіваються знайти єдиний для всіх красунь "ген краси", щоби дізнатися, з чого складається краса українських жінок з точки зору науки.

Генетик лабораторії Вероніка Бельська зазначила, що вивчення "української популяції" проводиться науковцями давно — це від питань старіння, якості шкіри, здоров’я, нервових захворювань і закінчуючи такими цікавими характеристиками, як харчування, види спорту, які підходять людині.

У людської краси є дуже багато складових — це починаючи від зовнішності, з чого починаються кастинги, і завершуючи характером, інтелектом. І в усіх цих характеристиках є генетична складова… Ті результати, які ми отримаємо, це будуть спільні риси, які характерні українській красі. Можливо, нам пощастить і ми отримаємо якийсь унікальний результат і це буде один конкретний ген. Але всі розуміють, що єдиний ген знайти буде достатньо складно, це, скоріше за все, буде комплекс ознак, які будуть характерні ідеальній українській красуні, яку всі хотіли би бачити представником України. Тобто, це буде, напевно, генетичний портрет", — розповіла науковець.

Результати цього дослідження планується оприлюднити під час фіналу конкурсу 22 вересня.

Схожі новини