Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аваков просить звільнити голову РДА Рівненської області

  • 05.08.2015, 14:04
  • 2 064

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков просить звільнити голову РДА Рівненської області Сергія Кіркевича.

Про це Аваков заявив під час засідання Кабінету міністрів, передає Еспресо.TV.

"Я просив би членів Кабінету міністрів за підсумками наших спільних заходів, які ми з ДФС разом проводили 29 липня в Дубровицькому районі, де було зіткнення, коли затримали незаконних працівників і затримали бурштин, і натовп обурених очолив голова районної адміністрації. Я виношу на розгляд Кабінету міністрів рішення про те, щоб звернутися до президента про відставку цього голови райдержадміністрації. Відповідне клопотання та обґрунтування я надам", - заявив Аваков.

Яценюк підтримав відповідну пропозицію. При цьому, на думку прем'єра, в даному випадку мова йде не тільки про одного голову РДА, а про повноцінну злочинну схему.

У зв'язку з цим Яценюк доручив Авакову разом з Державною фіскальною службою відпрацювати це питання із залученням СБУ та інших органів.

"Треба створити одну єдину слідчо-оперативну групу. Давайте залучимо також туди представників СБУ, щоб притягати до відповідальності як за незаконний видобуток бурштину, так і порушувати кримінальні провадження і притягувати до кримінальної відповідальності посадових осіб правоохоронної системи та відповідних адміністрацій за порив і безпосередню участь в організованому злочинному угрупованні з видобутку бурштину", - сказав Яценюк.

Схожі новини