Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Священики УПМ МП влаштували демарш на річниці звільнення Лисичанська

  • 25.07.2015, 08:10
  • 1 292

На Луганщині 24 липня перший офіційний захід за участю новопризначеного керівника військово-цивільної адміністрації Георгія Туки вилився у демарш священиків Московського патріархату.

Про це повідомляє Укрінформ.

Батюшки не захотіли проводити спільний молебень з капеланом Київського патріархату і під тиском натовпу вимушені були піти з урочистого заходу, присвяченого річниці звільнення Лисичанська від проросійських окупантів.

У п'ятницю у Лисичанську відзначали річницю звільнення міста від проросійських окупантів. Георгій Тука з бійцями батальйону «Донбас» і жителями міста прибули з квітами до пам'ятного знаку, встановленого на місці загибелі полковника Олександра Радзієвського. Поклали квіти, заспівали Гімн України.

В цей час з'явилося кілька священиків - представників Української православної церкви Московського патріархату. Вони спробували розпочати молебень, але люди стали просити вийти до пам'ятного знаку українського капелана, отця Андрія. Коли той з'явився, священики заявили, що не проводитимуть спільний молебень.

Натовп став кричати «Ганьба»! У ситуацію втрутився Георгій Тука.

«Я не допущу релігійних розбратів на Луганщині. Всі церковні заходи тут проводитимуться спільно», - заявив він.

Заява не сподобалася священикам МП і під крики натовпу вони залишили захід.

Молебень на місці загибелі українських військовослужбовців відслужив о. Андрій.

Сам Георгій Тука після цього поспішив на київський потяг. Ще напередодні у соцмережі Facebook він оголосив, що на вихідні їде до Києва, аби «вирішити низку питань в АП та в КМУ».

Одним із найважливіших питань, за словами Туки, наразі є схема фінансування розширення мовлення українського ТБ у регіоні.

«Мої "куратори" попереджають, що я можу нарватися на "нецільове фінансування". Але, якщо ті, хто зобов'язаний робити цільове, цього не роблять - свідомо піду на можливе порушення», - застеріг друзів і недругів колишній волонтер.

Схожі новини