Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новорічна оренда квартир: шість тисяч гривень за добу!

На сайтах оренди нерухомості залишилися лише дорогі варіанти помешкань.

Напередодні Нового року та Різдва у Львові традиційно зростає попит на оренду нерухомості. Зокрема, відчутно дорожчає подобова оренда квартир, адже високого туристичного сезону і шаленого попиту туристів з України (переважно з Києва) та з-за кордону ніхто не відміняв. У святковий період власники квартир, хостелів та готелів підвищують ціни на проживання удвічі-втричі. Іноземці та гості з інших регіонів України бронюють у Львові помешкання на новорічні вакації ще зі середини жовтня. Пік бронювань припадає на листопад та початок грудня. Хто не встиг вчасно зарезервувати житло — той отримає «залишки».

Ріелтори кажуть, що на Новорічні свята у місті Лева уже заброньовано 86% квартир. Зокрема, на

29 грудня та 1 січня — 90% бронювань, на 1-4 січня — 83% броні, на 2-5 січня — 69%. Найдешевша квартира в центрі з непоганим ремонтом та вигодами витягне з гаманця близько трьох тисяч гривень за добу. Квартиру на проспекті Чорновола (недалеко від центру) можна орендувати за 2 тисячі гривень за добу, на вул. Котлярській (бічна вул. Шпитальної) — 1716 гривень за добу. Апартаменти з видом з вікна на Оперний театр — 5 тисяч гривень за добу, якщо бронювати на три дні — 14 тисяч гривень.

«Оренда помешкання на добу обій­деться на 30% дорожче, ніж брати «пакет» (оренда на три доби), — розповіла «ВЗ» ріелтор Олена Міщанчук. — Вартість оренди залежить також від кількості людей, які там житимуть. Чим більше людей — тим дорожча оренда. У ціну святкової подобової оренди власники закладають ризики за поламані меблі, заплямлені вином килими… Головна вимога клієнтів, які бронюють на Новорічні свята, — щоб можна було прогулятися центральними вуличками міста, відвідати святкові заходи і пішки дійти до квартири. Просять у квартирі хорошу побутову техніку, зокрема плиту (щоб можна було приготувати святкову вечерю), нові меблі, wi-fi, телевізор».

Житло у «високий туристичний сезон» дорожчає не лише через шалений попит. Одна з причин — номери в тризіркових готелях заздалегідь заброньовані, знайти вільну кімнатку у бюджетному хостелі теж складно. Щоб зекономити на святкових витратах, ріелтори радять мешкати на периферії Львова. Там ціна у рази дешевша, ніж у центрі, вибір кімнат більший. Наприклад, однокімнатна квартира на Сихові коштує у святковий період від 700 гривень на добу. Ліжко-місце у шестимісній кімнаті хостелу — 199 гривень. У районі Погулянки вже майже не залишилося вільних помешкань. Серед пропозицій — однокімнатна квартира для двох — три тисячі гривень на добу. У Рясному-2 теж вже не залишилося вільних помешкань. Пропонують переважно дорогі варіанти — апартаменти з євроремонтом за 1200 гривень на добу. На Майорівці квартири на новорічні вакації розкупили ще на початку листопада. Там найдешевше помешкання коштувало 800-900 гривень на добу.

Журналіст «ВЗ» вирішила забронювати на новорічні вакації квартиру в центрі Львова. На одному зі сайтів подобової оренди квартир побачила, що на «високий сезон» залишилися лише дорогі помешкання. Ціна апартаментів стартує від 4,5 тисячі гривень (на вулицях Лисенка, Коперника, Куліша). Щоб зустріти Новий рік у квартирі на проспекті Свободи, доведеться викласти з гаманця 6,5 тисячі гривень на добу. Це апартаменти VIP-класу — дворівнева квартира з євроремонтом. На площі Ринок усі помешкання на Новорічні свята зайняті.

Фото зі сайту dobovo.com

Схожі новини