Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Інтер" може піти під суд через шоу з 12-річною породіллею

  • 18.10.2017, 13:08
  • 16.4K

Уповноважена Ради з прав людини може подати позов проти "Інтера" через ток-шоу з 12-річною породіллею, на якому нібито були порушені права неповнолітньої

Про це повідомила представниця Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина, передає "Детектор медіа".

За її словами, омбудсмен не виключає судового позову проти каналу в інтересах постраждалої дитини. Наголошується, що під час програми порушили, зокрема, Конвенцію ООН про права дитини та Закон України "Про охорону дитинства".

"У студії відбувся допит дитини в присутності багатьох людей, на загал усієї країни. Дитина була явно в дуже стресовому стані: дівчинка плакала, вона замкнулася", - розповіла Філіпішина.

Вона наголосила, що омбудсмен у листі до Нацради звернула увагу на поведінка журналіста Андрія Данилевича, який допустив допит малолітньої дитини в ефірі.

"Він у межах ефіру ставив дитині запитання, які зазвичай ставить слідчий: хто це робив, скільки разів робив, у якій обстановці, наодинці чи хтось був удома, а ти кричала чи не кричала, а ти кликала на допомогу чи ні, а скільки разів це відбувалося? Це є неприпустимими речами", - наголосила Філіпішина.

Як зазначає представниця омбудсмена, мати, як законний представник 12-річної породіллі, діяла всупереч законним інтересам дитини, дозволивши провести такий допит у студії.

"Ми попросили "Інтер", зокрема, надати нам інформацію про те, чи давала мати дитини письмову згоду. А також вжити заходів для того, щоб у майбутньому не повторювалися подібні ситуації та в ефір не виходили подібні програми", - сказала вона.

Батьком дитини 12-річної дівчинки з Борислава може виявитись її вітчим або брат

Батьком дитини виявився не сусід дівчинки.

Тест ДНК не підтвердив, що батьком дитини, народженої 12-річною мешканкою Борислава Тетяною Лучишин, є її 18-річний сусід, як повідомлялося раніше.

Поліція продовжує розслідування цієї справи, серед підозрюваних троє членів родини 12-річної Тані Лучишин, в тому числі — і її вітчим.

Результати тесту ДНК, які спростовують причетність 18-річного мешканця Борислава до вагітності 12-річної Тані Лучишин, були оголошені ввечері 13 жовтня в ефірі ток-шоу «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер».

Ймовірними батьками дитини могли також виявитися двоє неповнолітніх братів Тетяни, а також її неофіційний вітчим Іван Єрьомін. Усі вони заперечують свою причетність до батьківства, у них просто в студії взяли зразки ДНК для порівняння. На думку експерта-фізігноміста, найбільш ймовірним батьком дитини є вітчим, але остаточну крапку у цій історії можна буде поставити після оприлюднення результатів тестів ДНК.

Нагадаємо, що 17 вересня 12-річна мешканка Борислава Тетяна Лучишин народила у Львові здорову дівчинку. За її словами, батьком дитини був 18-річний сусід.

Схожі новини