Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У Південній Кореї 60-річні жінки виглядають як 30-річні»

Друга віце-міс Європа-2017 Ніна Горинюк розповіла «ВЗ» про закулісся конкурсу краси та напружені стосунки з російською учасницею.

23-річна львів’янка Ніна Горинюк (на фото) повернулася зі столиці Південної Кореї — Сеула, де відбувся конкурс краси “Міс Європа-2017”. Там здобула титул другої віце-міс цього конкурсу (перемога дісталася красуні з Латвії, а першою віце-міс стала німкеня). Ніну нагородили сертифікатом на поглиблене вивчення англійської мови на Мальті. Також отримала перепустку на червону доріжку 70-го Каннського кінофестивалю, який стартував 17 травня і фінішує 28 травня 2017 року. Але Ніна Горинюк надала перевагу курсам англійської (мовою володіє добре, але прагне перейти на вищий рівень. — Авт.).

Чому конкурс “Міс Європа” відбувся не у якійсь європейській столиці, а у Південній Кореї? Виявилося, що такою є щорічна практика. Свято краси проводять на різних континентах, аби урізноманітнити географію і приурочити його до найцікавіших фешн-тусовок тієї чи іншої країни. Як розповіла “ВЗ” член оргкомітету конкурсу “Міс Європа”, голова журі “Міс Європа-2017” Діана Старкова, конкурс “Міс Європа” має право провести будь-яка країна світу, яка придбає відповідну ліцензію (переважно це коштує півмільйона доларів). Цей конкурс третій за престижністю після “Міс Всесвіт” та Miss International. Цього року у Сеулі відбувся фестиваль Super talеnt of the World, який доповнили конкурсом краси та Тижнем моди. У 1953, 1958, 1982, 1993, 1995 роках цей конкурс приймала Туреччина, — наголошує Діана Старкова. — З 1961 по 1964, а також у 1999-му, 2001-му, 2002-му, 2016-му відбувся у столиці Лівану Бейруті. 1968 року — у Конго, у 1969 році — у Марокко, 1991-го — у Сенегалі (країна на заході Африки).

“На конкурс “Міс Європа-2017” потрапила не випадково, — каже Ніна Горинюк для “ВЗ”. — Ліцензія на відправлення учасниці від України належить ТзОВ “Міс Львів”, який існує з 2004, а з 2016 року отримав ребрендинг — Miss TV. У 2015 році “Міс Львів” провели у телеефірі. Це був соціальний проект, в якому я перемогла”.

- Ніно, як у вас склалися стосунки з учасницями “Міс Європа”?

- Подружилася з мексиканкою (вона брала участь у конкурсі Miss Super talent of the World, який відбувся у рамках “Міс Європа”. — Авт.). Нас поселили в одному номері готелю. Вона добра, уважна, розпитувала про Україну. Чула про війну з Росією...

А ось з росіянкою у мене були вкрай напружені стосунки. Вона мене не полюбила з першого погляду... Та до сварок не дійшло. Коли їздила у Токіо (Японія) на Miss International-2015, то навпаки, дружила з російською учасницею. Нас поселили в одному номері. Ми навіть тоді провели спільний флеш-моб “За мир!”.

- Які враження від Південної Кореї?

- Позитивні! Організатори конкурсу влаштували нам екскурсії містами країни. Були на морі, озерах, відвідали косметичні фабрики, салони краси, медичні клініки. Там святкували день народження Будди, молилися...

Це країна економічного дива. Південна Корея лідирує у новітніх косметичних технологіях. Нам показали диво-креми для обличчя, ефект яких бачиш одразу після нанесення. Секретний інгредієнт — екстракт слимаків. На цьому інгредієнті побудована уся косметологія країни. Кореянки користуються експрес-масками (їх ефект проявляється через 5-7 хвилин). “Помішані” на красі. 60-річні виглядають як... тридцятирічні. Є прорив і у пластичній хірургії: шви непомітні на другий-третій день. Через рот “випилюють” бокові кістки щелепи, надаючи обличчю правильного овалу. Щоб забрати мішки під очима, спеціальні голки пропихають зі щік. Жінкам встановлюють спеціальні лінзи, які оптично збільшують око.

Короновані дівчата “Міс Європи-2017” брали участь у фотосесіях для косметичних брендів Південної Кореї. Хтось рекламував дизайнерів інтер’єрів, хтось — медичні клініки. Мені так сподобалася ця країна, неодмінно повернуся туди.

Фото з приватного архіву Ніни Горинюк

Схожі новини