Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«З максимальних 60 балів набрала 54»

Сестра нардепа Парасюка – Ірина Голуб – проходить відбір до патрульної поліції Києва.

Сестра нардепа Володимира Парасюка — 30-річна Ірина Голуб — мріє стати патрульною. Вона уже подалася до Києва здавати тести. Пані Ірина — викладач латинської мови в університеті ім. І. Франка. Нині перебуває у декретній відпустці (до її завершення залишилося декілька місяців). Тож сестра нардепа вирішила спробувати свої сили в іншій іпостасі.

Пані Ірина щиро здивувалася, звідки ми дізналися про її плани. Про це в одному з інтерв’ю проговорився її брат... “Я пройшла лише перший етап, - каже Ірина Голуб. - Здавала тести на логіку та знання законів. Питання були каверзні, але з максимальних 60 балів набрала 54. Крім філологічної, маю юридичну освіту. Дещо довелося відновити в пам’яті, а закон про Нацполіцію чи антикорупційне законодавство довелося вчити з нуля. Було нескладно”.

Нині жінка проходить військово-лікарську комісію. Попереду — фізпідготовка та психолого-психіатрична експертиза, а також співбесіда (тільки після проходження одного етапу конкурсантів допускають до іншого). Розпитую сестру нардепа, невже їй набридла викладацька робота? Зізнається, про роботу у поліції мріяла з дитинства. Однак закінчила класичну філологію (крім латинської мови, викладає грецьку та англійську) і залишилася працювати на кафедрі. “Я людина молода, а тому хочу також брати участь у реформуванні нашої держави, - каже пані Ірина. - Вірю у реформу МВС та нову поліцію. За усіма критеріями підходжу. Подумала: чому б не спробувати? Адже зараз стоїть питання: після декрету повертатися назад в університет на кафедру, або спробувати щось інше”.

Про те, що Ірина Голуб сестра нардепа, у комісіях не знають. До речі, її брат, Володимир Парасюк, до останнього не знав, що Ірина мітить у поліцію. “Думала, розповім йому, коли пройду відбір. А як не пройду — не розповім. Та він мене спитав, куди їду? Тож приховувати вже не змогла. У нашій сім’ї прийнято, якщо у когось є мета, одне одного підтримувати. З чоловіком ми порадились, він мене підтримав на усі 100%”, - каже.

Цікавлюся у пані Ірини, якого етапу побоюється найбільше? “До всього можна підготуватися, якщо людина впевнена у своїх силах, - пояснює. - Маю хвилювання перед співбесідою. Я сама була членом атестаційної комісії, коли атестацію проходила львівська поліція, розумію, що дуже мало часу відведено на кожну людину. За 15 хвилин потрібно проявити себе, але це не так багато часу, щоб члени комісії зрозуміли, яка перед ними людина. Це більше на інтуїтивному рівні”. “У цій професії немає романтики. Поліцейським щодня доводиться ризикувати власним життям”, - кажу. “Два роки працюю помічником Володимира на громадських засадах. Безліч разів була на Донбасі. Ми возили гуманітарну допомогу. Знаю, коли кулі свистять, ти біжиш. Я виросла загартована, а тому не боюсь труднощів”, - сказала Ірина Голуб.

Фото з «Інстаграму» В. Парасюка

Схожі новини