Передплата 2024 ВЗ

«Померло двоє наших діток. Життя третьої – на волосині»

У всіх діагностували хронічну печінкову недостатність, викликану метаболічним захворюванням. Родина просить про допомогу.

Страшну трагедію пережило подружжя Сенейків зі села Наконечне Яворівського району. Від хронічної печінкової недостатності померло двоє їхніх діток. Життя третьої також опинилося під загрозою.

Перед тим, як завагітніти Ігорчиком, пані Оксана разом із чоловіком здала всі можливі генетичні аналізи, але лікарі нічого не виявили. Тоді ще медики до кінця не були певні, що стало причиною смерті діток. Печінка у них відмовила, але чому?

Сім’я молилася, щоб Бог послав їм ще одну дитинку, тож коли пані Оксана зрозуміла, що носить під серцем дитя, була переконана, що цього разу все буде добре. Не може на одну родину випасти стільки випробувань. Жінка — кругла сирота, не було їй до кого прихилитися, від кого доброго слова почути. Коханий з’явився у її житті як промінчик світла. Нічого, що бідний, — зате руки роботящі має і любить як ніхто!

Після народження Ігорчика пані Оксана мало не щодня бігла у лікарню — то той аналіз здати, то те обстеження пройти. Лікарі заспокоювали: з вашим сином усе гаразд. Та материнське серце наче передчувало біду.

На плановому огляді у дитини виявили печінкову недостатність. Медики забили тривогу. 7-місячний Ігорчик терміново потребує пересадки печінки. Рахунок йде буквально на дні! Подружжя вирішило - донором стане батько хлопчика. Дитину госпіталізували у найближчу польську клініку, де проводять трансплантації, — в Інститут “Центр здоров’я дитини” у Варшаві. Далі малюка просто би не довезли.

Польські лікарі нарешті встановили причину відмови печінки — один із різновидів метаболічного захворювання. Такі патології передаються у спадок. Хвороба невпинно прогресує, але поляки розводять руками — якщо на рахунок клініки кошти на лікування не надійдуть у повному обсязі, оперувати дитину не візьмуться. Ціна життя Ігорчика — 287 500 злотих (у перерахунку на гривні — трохи більше 1 млн. 878 тис. гривень).

Якщо можете долучитися до порятунку малюка, кошти просило переказувати за цими реквізитами:

Рахунок одержувача:

29244825509100

Номер картки:

5168 7556 3122 6392

Бойко Мар’яна Віталіївна (сестра мами)

Код ЄДРПОУ одержувача:

14360570

Фото з приватного архіву родини Сенейків

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень