Передплата 2024 «Добрий господар»

«Дві години мерзла, а що побачила? Сухе вітання Роналду та його кисле обличчя…»

Журналіст «ВЗ» разом з фанатами зустрічала футболістів мадридського «Реала».

Напередодні матчу Ліги чемпіонів між командами “Шахтар” - “Реал” (стадіон “Арена Львів”) до Львова знову завітала футбольна атмосфера 2012 року. Фани, зокрема представниці прекрасної половини людства, очікували зірок футболу — Криштіану Роналду, Пепе, Бензема... Крім іспанців, до Львова приїхали чимало вболівальників із країн СНД. Не бракувало також вболівальників з... Марокко. Кажуть, закордонні поціновувачі футболу бронювали місця у львівських готелях за кілька місяців до матчу...

Команда “Реал” разом з тренерським складом мешкала в готелі «Леополіс». За дві години до приїзду мадридців (спізнилися більш як на годину) до готелю прийшло близько трьохсот фанатів. Деякі школярі забралися на паркан навпроти готелю, щоб бачити кумирів. Кричали «Роналду, Пепе, вітаємо вас у Львові!», «Реал Мадрид, ви - найкращі!». Охорона готелю відгородила фанів парапетами, зробила для автобуса футболістів коридор.

Можна було прогнозувати, що українські вболівальниці неабияк підготуються до приїзду свого кумира, красунчика Криштіану Роналду. Коли португалець приїздив до Львова під час Євро-2012, дівчата принесли до готелю плакати з освідченнями у коханні, прийшли з «бойовим макіяжем» та у звабливому вбранні. Цього разу погода внесла свої корективи. Для Роналду та інших гравців “Реала” ніхто не підготував біля «Леополіса» жодного плаката. Фани ховали руки від холоду в кишенях, обкуталися теплими шаликами і виглядали, чи не їде автобус із футболістами. «VIP-місця» біля парапетів, звідки найкраще буде видно, як футболісти виходять з автобуса, — на вагу золота. Вирішила взяти хлопців жіночою хитрістю. Попросила на секунду пропустити мене до парапету, мовляв, дуже хочу побачити Роналду. Не вийшло… Львівські «джентльмени» навідріз відмовили: «Вибачте, красуне, але ми будемо знімати відео на телефон і місця тут займали з 11-ї ранку». Хлопці сказали мені стояти позаду них, пообіцяли мені все коментувати.

26-річний житель Мадрида Васко розповів «ВЗ», що вболіває за “Реал” багато років. У Львові хлопець вперше. У кафе спробував деруни, піцу, овочеві салати. «Кава у вас смачна, а десерти — не дуже, - каже іспанець. — Замовив сирник, не сподобався». Нарікав, що ніде не міг знайти у Львові ресторану з іспанською кухнею. Васко придбав квитки на матч через Інтернет, місце в тризірковому готелі бронював через Trip Аdvisor. Запитую іспанця, чи сподобалися українки. Васко засміявся, потім показав пальцем жест «клас»: «У Львові дуже красиві жінки. Гарно одягнуті, стильні, з макіяжем».

22-річний вболівальник з Марокко Ісмаїл навчається в одному з тернопільських університетів. Приїхав до Львова спеціально на матч “Реала”, бо вболіває за цю команду з дитинства. «Це найсильніша футбольна команда не лише Іспанії, а й світу, - вважає Ісмаїл. — “Реал” має багато зіркових гравців. Фаховий тренер - Рафаель Бенітес». Запитую марокканця, які його улюблені футболісти. «Мені подобається Пепе, а жінкам, знаю, Роналду. Мені Роналду не дуже подобається, бо пихатий».

Алжирець Тайман, який три роки мешкає у Полтаві, теж приїхав до Львова на матч “Реала”. Квиток на футбольний поєдинок купував через Інтернет, заплатив 400 гривень. Спілкуємося російською. Тайман каже, вболіває за улюбленого гравця Серхіо Рамоса. «У Львові подобається стара архітектура та привітні люди, - ділиться враженнями алжирець. - Дівчата тут красиві, але полтавчанки симпатичніші”.

… І ось приїхав автобус з футболістами. Наймолодші фани голосно кричали з воріт «Пепе, Пепе!», а дівчата «Роналду!». Першим з автобуса вийшов Роналду. Одягнений у стильний сірий костюм, взуття - спортивне. Тримав у руці сумку. Показав усім вітання двома пальцями в стилі «фізкультпривіт» і гайда до готелю. Йшов трохи засмучений...

22-річна львів’янка Ольга та її подружки з Києва - Катерина та Оксана - прийшли до готелю, щоб побачити Роналду. Дівчат розчарувала поведінка кумира. «Дві години мерзла, а що побачила? Сухе вітання Роналду та його кисле обличчя, - обурюється Ольга. — Форвард Карім Бензема теж вийшов з автобуса стомлений та кислий».

У міжнародному аеропорту “Львів” Роналду був активнішим — роздавав фанатам автографи. Зокрема, підпис від Роналду на м’ячах та інших сувенірах отримали працівники львівського летовища.

Схожі новини