Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп пригрозив прокурору… бейсбольною битою

У вівторок, 4 квітня, експрезидент США має прийти до прокуратури Нью-Йорка, де його офіційно звинуватять у скоєнні кримінального злочину

Цей фотоколаж Дональд Трамп запостив у своїй соцмережі. Експрезидент грозить бейсбольною битою прокурору Мангеттена Елвіну Бреґґу... Фото news.com.au.
Цей фотоколаж Дональд Трамп запостив у своїй соцмережі. Експрезидент грозить бейсбольною битою прокурору Мангеттена Елвіну Бреґґу... Фото news.com.au.

Дональду Трампу офіційно пред’явили звинувачення у скоєнні злочину. Велике журі присяжних Нью-Йорка погодилося з думкою прокуратури, яка звинуватила експрезидента США в тому, що той заплатив колишній порнозірці Стормі Деніелз 130 тисяч доларів — за мовчання про їхні сексуальні стосунки. Трамп свою провину заперечує і стверджує, що усі звинувачення мають виключно політичний характер.

Як пишуть американські ЗМІ, конкретний перелік звинувачень, що потрапили до акту Великого журі, наразі не розголошують. Але відомо, що таких звинувачень понад 30, і що всі вони пов’язані з передачею грошей Стормі Деніелз (під час президентської кампанії 2016 року). Як стверджує звинувачення, ці гроші колишній порнозірці, яка була коханкою Трампа, передав тодішній адвокат мільярдера Майкл Коен. Трамп, своєю чергою, стверджує, що заплатив Коенові 130 тисяч доларів за юридичні послуги, і що Деніелз, із якою у нього нічого й ніколи не було, він жодних грошей не платив.

Після того, як у вівторок, 4 квітня, Дональд Трамп з’явиться у прокуратурі Нью-Йорка, він буде офіційно зареєстрований як обвинувачений. «Це політичне переслідування й втручання у вибори на найвищому рівні в історії, — заявив експрезидент США, що оголосив про свій намір знову боротися за Білий дім — як кандидат від Республіканської партії. — Демократи брехали, ошукували й крали, одержимі бажанням дістатися до Трампа. Але тепер вони зробили щось просто неймовірне: звинуватили абсолютно невинну особу. Це разючий акт втручання у виборчий процес». А у своїй соціальній мережі TRUTH Social Дональд Трамп навіть дійшов висновку, що тепер, після висунення йому звинувачення, «США стали країною Третього світу»…

Арешт не завадить Трампу балотуватися в президенти

Дональд Трамп став першим в історії експрезидентом США в історії, якому висунули звинувачення у скоєнні злочину. Цікаво, що це не завадить республіканцю знову балотуватися у президенти Сполучених Штатів — через те, що звинувачувальний акт ґрунтується на праві окремого штату (Нью-Йорк).

Нагадаємо, протягом двох останніх тижнів Дональд Трамп неодноразово припускав, що невдовзі його звинуватять і затримають. У спробі завдати удару на випередження експрезидент намагався залякати керівника окружної прокуратури нью-йоркського Мангеттена Елвіна Бреґґа. Трамп, зокрема, назвав його… «твариною». І запостив у своїй соціальній мережі фотоколаж, де начебто погрожує прокурору Бреґґу бейсбольною битою. Трамп також закликав своїх прихильників до масових протестів і припустив, що звинувачення проти нього призведуть до «смертей і руйнувань»…

Справа про виплату грошей акторці й режисерці порнофільмів Стормі Деніелз — лише одна з розслідуваних прокурорами справ, у яких фігурує Дональд Трамп. Зокрема, прокурори вивчають дії експрезидента США, пов’язані зі штурмом Капітолію (6 січня 2021 року натовп прихильників Трампа увірвався до будівлі Конгресу, аби завадити конгресменам затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах), неналежним зберіганням секретних документів і спробами змінити результати президентських виборів-2020 у штаті Джорджія.

Як стверджує звинувачення, за мовчання про їхні сексуальні стосунки Дональд Трамп заплатив акторці й режисерці порнофільмів Стормі Деніелз 130 тисяч доларів. Фото AFP.
Як стверджує звинувачення, за мовчання про їхні сексуальні стосунки Дональд Трамп заплатив акторці й режисерці порнофільмів Стормі Деніелз 130 тисяч доларів. Фото AFP.

4 квітня у Нью-Йорку може бути гаряче

До візиту Дональда Трампа в прокуратуру посилено готуються нью-йоркські правоохоронці, адже, не виключено, прихильники експрезидента намагатимуться влаштувати заворушення (досвід є). У соцмережі Truth Social Трамп напередодні звернувся до своїх симпатиків із закликами «Протестуйте» і «Відвоюйте нашу націю».

«Очікується, що озброєні агенти Секретної служби, яким доручено постійно охороняти колишнього президента, супроводжуватимуть Трампа, щойно він з’явиться у прокуратурі, і далі на кожному етапі процедури арешту», — повідомило видання The New York Daily News. А видання The New York Times нагадало, що проблемою може стати також гарантування безпеки офісу окружного прокурора Мангеттена. Елвін Бреґґ, якому погрожував Дональд Трамп, став першою темношкірою особою на цій посаді. Трамп уже назвав Бреґґа расистом…

Схожі новини