Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Берлусконі знову судять за "бунґа-бунґа"

За підкуп повій, які брали участь у секс-вечірках у його будинку, 85-річному італійському політику "світить" шість років тюрми

Черговий судовий процес, головним "героєм" якого є колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, триває у Мілані. І знову йдеться про сексуальний скандал "бунґа-бунґа", який 2011 року спричинив відставку Сильвіо Берлусконі з поста глави італійського уряду.

У справі, яку ЗМІ називають Rubygate, 85-річного дона Сильвіо звинувачують у підкупі повій, які брали участь у секс-вечірках на його віллах, - аби дівчата не розголошували подробиць "вишуканих вечер", як називає ті оргії Берлусконі. Прокурор вимагає для лідера політичної партії Forza Italia і депутата Європейського парламенту покарання у вигляді шести років ув'язнення і конфіскації 10,8 мільйона євро, що належать Берлусконі, а також чотирьох будинків у Мілані, які дон Сильвіо надавав у користування особам, яких підкупив (аби мовчали у цій справі).

У судовому процесі в Мілані також бере участь (представляє потерпілу сторону) Уповноважена Офісу Ради міністрів Італії. Вона вимагає від Сильвіо Берлусконі й 24 повій, які брали участь у забавах "бунґа-бунґа", 10,5 мільйона євро. Зокрема, як компенсацію за величезну шкоду, завдану секс-скандалом іміджу італійського уряду…

Дон Сильвіо й танцівниця з Марокко

Чому італійські медії називають цю справу Берлусконі Rubygate? Усе через марокканську "екзотичну танцівницю" Ruby Rubacuori, справжнє ім'я якої - Каріма Ель-Маруг. У листопаді 2010 року 17-річна тоді Каріма повідомила, що як оплату за участь у вечірках на його віллах Сильвіо Берлусконі передав їй загалом близько 10 тисяч євро. Дівчина розповіла міланським прокурорам, що під час цих розпусних забав Берлусконі й 20 молодих оголених жінок виконували "ритуал" під назвою "бунґа-бунґа"…

Після свідчень Ruby Rubacuori тодішнього прем'єр-міністра Італії звинуватили у тому, що він змушував неповнолітню марокканку займатися сексом із чоловіками. Поза тим, Сильвіо Берлусконі висунули звинувачення у зловживанні владою, адже у травні 2010 року він добився звільнення Каріми Ель-Маруг із-під варти, куди та потрапила за крадіжку.

Перший судовий процес у справі Rubygate розпочався у січні 2011 року. Сильвіо Берлусконі загрожувало покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі (до 3 років за статеві стосунки з неповнолітніми й до 12 років за зловживання службовим становищем). У червні 2013 року Берлусконі визнали винним - засудили до 7 років позбавлення волі й довічно позбавили права обіймати державні посади. У січні 2014-го Берлусконі подав апеляцію на той вирок, і 18 липня апеляційний суд оголосив, що апеляцію задоволено, і вирок Берлусконі скасовано.

А що ж Каріма Ель-Маруг? Вона та інша дівчина, яка теж брала участь у вечірках "бунґа-бунґа", Джорджія Іафрате, у ході судового процесу заперечили, що надавали сексуальні послуги за гроші... Як писали ЗМІ, за своє мовчання усі дівчата, що відвідували "вечірки" на віллах Берлусконі, одержували від нього щомісяця по 2500 євро. А журналістку групи Mediaset Сільвію Треваїні колишній прем'єр-міністр Італії начебто підкупив подарунками на загальну суму 800 тисяч євро.

Як стверджує зараз адвокат Берлусконі Федеріко Чекконі, він упевнений, що його клієнта знову виправдають... Судовий процес у справі Rubygate відновиться у червні, а вердикт буде винесено не раніше кінця вересня.