Передплата 2024 ВЗ

“Головна” киця Америки живе у кількох кімнатах

Усі президенти США, за винятком трьох, вирішували державні справи у компанії тварин

У “головному” будинку Америки — резиденції президента на Пенсильванія-авеню, 1600 у Вашингтоні, де твориться велика політика, тепер вируватимуть ще й великі домашні емоції. Їх створюватиме дворічна короткошерста смугаста сіро-біла киця із зеленими очима. Нявчик належить родині Байденів, тож тепер став, так би мовити “головною” кицею США.

Звати мишолова Віллоу. Саме так називається місто, в якому народилася нинішня перша леді Америки Джил Байден. Усе сталося само собою: 2020 року тодішній претендент на найвищу посаду Джозеф Байден здійснював передвиборчий тур країною. Заїхав і у Віллоу-Гроув, де минуло дитинство його дружини. Під час виступу кандидата у президенти на сцену “не за протоколом” граціозно вистрибнув милий котик, який належав місцевому фермеру. У присутніх це викликало пожвавлення, а Байдени, сприйнявши появу тваринки як гарний знак, вирішили взяти її до себе.

Фермер погодився віддати свого вихованця. Але переселення Віллоу відбулося лише через рік перебування 46-го президента США у Білому домі. Для неї тут створено умови, які відповідають її високому статусу: Віллоу має у своєму розпорядженні кілька кімнат, різноманітну їжу і багато котячих забавок. Залишається єдине: знайти спільну мову з іншим улюбленцем Байденів - німецькою вівчаркою Коммандер…

Домашні тварини у головному офісі країни — звична для Америки (і не тільки для неї) річ. У 2009 році, коли біля керма США перебував Джордж Буш-молодший, у цих апартаментах мешкала чорна киця Індія. Тримали мишоловів на своєму робочому місці Джиммі Картер, Джеральд Форд, Білл Клінтон. Їхні колеги-президенти брали до Білого дому домашніх хом’ячків, єнотів, папуг, канарок. Лише три американські президенти — Джеймс Полк, Ендрю Джонсон і Дональд Трамп — вважали присутність тварин у Білому домі зайвою. І це, на думку оглядачів, трохи позначалося на їхній політиці.

Читайте також: Собачий гавкіт знову лунатиме з Білого дому

Схожі новини