Передплата 2024 «Добра кухня»

США готують жорсткі санкції проти Росії, - ЗМІ

Сполучені Штати розробляють нові заходи, які можуть запровадити щодо Росії у випадку її вторгнення в Україну

Як інформує Цензор.НЕТ, за даними джерел Associated Press, Росію можуть внести в список країн, щодо яких діють найжорсткіші санкції.

Йдеться про Кубу, Іран, КНДР та Сирію. У цьому випадку під забороною опиниться експорт до Росії електроніки, зокрема — побутової, програмного забезпечення та технологій.

Це завдасть удару по амбіціях Росії у сфері високих технологій, наприклад, у сфері штучного інтелекту чи квантових обчислень.

Агентство Reutersьзазначає, що у випадку таких санкцій під заборону потрапить не лише електроніка та ПЗ, вироблені безпосередньо в США, а й продукція з інших країн, під час створення якої значною мірою використовувалися американські технології.

Газета The New York Times пише, що крім санкцій США, якщо Росія почне військову операцію на території України, Білий дім розглядає можливість озброєння "українських партизанів", які "боротимуться з окупацією".

Усі три видання пишуть, що США та їхні союзники в Європі розраховують, що кризу вдасться подолати, і Росія не розпочне військову операцію.

Західні джерела з осені 2021 року повідомляють, що Росія розмістила біля кордонів з Україною військових та техніку, що може бути підготовкою до вторгнення. Влада Росії категорично заперечує плани військової операції на українській території, заявляючи, що біля кордону проводяться звичайні навчання. Також Кремль вимагає від НАТО гарантій, що Україну не приймуть до альянсу.

Читайте також: США оприлюднили заходи для стримування Росії

Схожі новини