Передплата 2024 «Добрий господар»

Сильний снігопад перечекали у... пабі

У Британії снігова буря “Арвен” на кілька днів ув'язнила кількадесят гостей готелю Tan Hill Inn

Паб у цьому готелі презентує себе як «розташований найвище у Британії». Тож від клієнтів, яким до вподоби мальовничі пагорби Північного Йоркширу, зазвичай немає відбою. Так було й наприкінці минулого тижня, коли Британські острови «накрила» потужна снігова буря «Арвен». Готель Tan Hill Inn завалило снігом, і понад 60 осіб були змушені провести там кілька днів, поки їх нарешті визволили.

Але не всім так пощастило, як клієнтам того готелю… Під час хуртовини швидкість вітру сягала 160 кілометрів на годину. Загинули троє осіб, зокрема, двоє чоловіків, на яких упали дерева. Снігова буря «Арвен» залишила без електрики близько мільйона споживачів, головно у Шотландії й на північному сході Англії.

Після шторму “Арвен”, через який на значній частині Англії і Шотландії випав сніг, Велика Британія готується до морозів.
Після шторму “Арвен”, через який на значній частині Англії і Шотландії випав сніг, Велика Британія готується до морозів.

Як повідомила 1 грудня британська Асоціація постачальників електроенергії (EAW), 97% споживачів, які залишилися без світла,
постачання електрики вже відновили. Але ремонтні бригади все ще усували понад 45 тисяч пошкоджень електромереж. Деякі з них фахівці назвали «катастрофічними». Наприклад, снігова буря «Арвен» повалила близька ста стовпів високої напруги…

Станом на 1 грудня, електрики не мали ще близько 30 тисяч британських будинків. Якщо в Уельсі усі електромережі вже поремонтували, то багатьом сільським будинкам на півночі Англії і на північному сході Шотландії доведеться почекати на електрику до кінця цього тижня, попередила EAW.

Проблему навіть обговорювали у Палаті громад британського парламенту. Депутати з регіонів, по яких ударила снігова буря «Арвен», нездатність відповідних служб швидко відновити електропостачання назвали «національним скандалом».

Читайте також: Подорож до Сицилії за 30 євро: що можна побачити на античному острові

Схожі новини