Передплата 2024 «Добра кухня»

Хто насправді розвалив групу "Бітлз"?

79-річний Пол Маккартні каже, у всьому винен Джон Леннон

Знаменитий британський музикант Пол Маккартні розповів у ефірі радіо BBC 4, що розпад легендарної групи «Бітлз» спровокував на початку 70-х років минулого століття не він, а його колега Джон Леннон. Як стверджує Маккартні, якби Леннон не вирішив тоді піти, то «Бітли», найімовірніше, грали би далі.

«Це не я спричинив розпад групи „Бітлз“. То був наш Джонні, — наголосив Пол Маккартні. — Це була моя група, моя робота, моє життя, тож я хотів грати далі. Я вважав, що ми записуємо справді непогані речі — Abbey Road, Let It Be тощо. Тому мені здавалося, що ми можемо це продовжити». При цьому Маккартні категорично заперечив, що група «Бітлз» припинила існувати саме через його бажання унезалежнитися. «Одного разу Леннон зайшов і оголосив, що покидає „Бітлз“, — розповів 79-річний Пол Маккартні. — Джон сказав, що це захопливо, трохи нагадує розлучення… А нам довелося якось давати собі раду».

Після розпаду групи The Beatles кожен із чотирьох її музикантів зосередився на сольній кар’єрі. Вони досягли певних успіхів, але такої слави, як колись разом, не здобули…

Нагадаємо, 10 квітня 1970 року Пол Маккартні оприлюднив заяву, у якій оголосив про розпад групи «Бітлз» і поділився своїми планами на майбутнє. Через місяць вийшов останній альбом гурту — Let It Be… Фактично, це був кінець великої рок-групи, хоча формальна ліквідація музичної компанії The Beatles відбулася лише через чотири роки.

Легендарні «Бітли» створили чимало пісень, які справедливо називають «хітами усіх часів і народів». Чого варта тільки суперпопулярна композиція Yesterday… Із чотирьох музикантів «Бітлз» живими залишилися двоє — Пол Маккартні й барабанщик Рінґо Старр, який записує пісні зі своїм гуртом All Starr Band. Джона Леннона 1980 року на вулиці нью-йоркського Мангеттена застрелив божевільний Марк Чепмен, а Джордж Гаррісон 2001 року помер від онкологічної хвороби.

Читайте також: Чому на рок-групу «Нірвана» подали до суду?