Передплата 2024 ВЗ

Принц Ендрю продає шалє у Швейцарії

Синові британської королеви, якого звинувачують у сексуальному насильстві, на цей дім забракло грошей

2014 року герцог Йоркський і його колишня дружина Сара Фергюсон придбали будинок на курорті Верб’є у кантоні Валє, розташованому на південному заході Швейцарії. Це шалє має сім спалень, басейн і сауну, інформує видання The Daily Mail.

Розкішний будинок коштував титулованому подружжю 22 мільйони швейцарських франків.

За це шалє у Швейцарії принц Ендрю і його колишня дружина мали заплатити 22 мільйони франків. Але грошей їм забракло. Фото thetimes.co.uk.
За це шалє у Швейцарії принц Ендрю і його колишня дружина мали заплатити 22 мільйони франків. Але грошей їм забракло. Фото thetimes.co.uk.

Аби придбати нерухомість у горах, британський принц Ендрю і його ексдружина мусили взяти кредит на суму 16 мільйонів франків. А решту суми, тобто 6 мільйонів, власниця шалє, француженка Ізабель де Рувр, мала одержати до кінця 2019 року. Але цих грошей покупці не заплатили…

Тому минулого року Ізабель де Рувр звернулася у цій справі до суду. Врешті-решт, повідомляє видання The Times, герцог і герцогиня Йоркські домовилися з француженкою, і шалє у Швейцарії виставили на продаж. Це дасть Ендрю й Сарі можливість погасити борг, який разом із відсотками становить уже 8 мільйонів франків.

Якщо цей будинок куплять, принц Ендрю залишиться без власної нерухомості. Зараз син британської королеви живе у Віндзорі поблизу Лондона, у резиденції, що належить Єлизаветі II. За даними видання Vanity Fair, разом із Ендрю там живе Сара Фергюсон. Під час пандемії колишні чоловік і дружина зійшлися. Ба більше, принц Ендрю начебто має намір знову одружитися з матір'ю двох своїх доньок.

Як спекулюють британські ЗМІ, не виключено, що частину грошей від продажу шалє у Швейцарії герцог Йоркський використає для того, аби заплатити компенсацію Вірджинії Робертс Джуфр. Ця американка подала на принца Ендрю до суду. Звинувачує його у сексуальному насильстві: мовляв, у 1999−2002 роках, коли Вірджинія була ще неповнолітньою, принц Ендрю тричі змусив її зайнятися з ним сексом…

Вірджинія Робертс Джуфр була однією з багатьох дівчат, яких «підкладав» під своїх багатих і впливових приятелів американський мільярдер і фінансист Джефрі Епштейн (уже померлий). Одним із цих друзів Епштейна начебто міг бути принц Ендрю… Слухання цієї скандальної справи відбудеться у федеральному суді Нью-Йорка.

Читайте також: Принца Гаррі й Меган Маркл назвали «Іконами»

Схожі новини