Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибори по-російськи: кандидати-тезки навіть вуса й бороди відростили!

Виборча комісія міста жодних проблем у такому шахрайстві не бачить

19 вересня у Росії відбудуться вибори депутатів Державної думи й місцевих органів влади. Зокрема, обиратимуть депутатів Законодавчих зборів Санкт-Петербурга, куди балотується представник опозиційної партії «Яблоко» (принаймні, колись її такою вважали) Борис Вишневський.

Незадовго до голосування Борис Вишневський, що є депутатом Законодавчих зборів Санкт-Петербурга з 2011 року, виявив, що його суперниками на виборах будуть… відразу два тезки. Причому у них не тільки такі самі імена й прізвища, як у справжнього Бориса Вишневського, а й схожі вуса, бороди й зачіски. Усе для того, аби заплутати простакуватих виборців…

Але виборча комісія міста на Неві жодних проблем у такому нахабному шахрайстві не бачить!

Як пише російська «Новая газета», один із «липових» Борисів Вишневських, що представляє партію «Зелені», донедавна був Віктором Биковим. А другого двійника опозиціонера звали Олексієм Шмельовим.

Фото скандального передвиборного плаката правдивий Борис Вишневський розмітив у соцмережі Twitter. Опозиціонер підписав цей знімок так: «Шахрайство триває. Мої „двійники“, що на час виборів стали „Борисами Вишневськими“, змінивши ім'я і прізвище, тепер змінили й зовнішність. Відростили бороди і вуса, і думаю, ще й підретушувалися. Подивіться, як вони виглядають на плакаті, який висітиме на дільницях».

Читайте також: Відсіч Росії: ритуал чи пріоритет для ЄС?

Схожі новини